Zomaar restaurantje in Bangkok

Als je even genoeg hebt van al die wolkenkrabbers en mega-winkelcentra in Bangkok, struin dan eens door de buurt rondom Bamrung Muang Road.

Een gezellige buurt met goed onderhouden oude winkelpanden in de zogenaamde “oude stad”, een mooie afwisseling met Sukhumvit en Sathorn. Vanaf de Grand Palace en de Wat Po met de reusachtige, liggende Boeddha is de buurt slechts 100 meter verwijderd.

Natuurlijk is er volop te eten in de buurt. Een beetje verscholen vind je Plang Phuthorn, een lokale gemeenschap, verbazingwekkend rustig en toch vlak bij de hoofdweg.

Daar ontdekte ik een klein, huiselijk restaurant, Krua Som Hom. Met slechts tien stoelen vind je daar overwegend de mensen uit de buurt. Het eten was daar voortreffelijk. Ik nam de “kai jiao” bedekt met een dikke, rode kipcurry.

Dit in Thaise stijl gefrituurde ei smaakt het best met een pittige soep. Inktvis in een saus van gezouten eieren is ook een goede keuze. Voor iets verfrissend raad ik hun “spicy” champignonssalade aan.

Ik had al deze gerechten voor slechts 200 baht!

Krua Som Hom ligt aan Plang Phuthorn Road, Pharnakorn, Bangkok. Openingstijden: van 11 uur ’s morgens tot vijf uur ’s middags.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: