ALLEEN OP REIS NAAR EN DOOR THAILAND

Lees verder op: www.greenwoodtravel.nl

alleen op reisDurf jij het aan, om alleen op reis naar Thailand te gaan? Probeer het eens,  je zult zien dat het best kan.

Het is slechts een kwestie van even wennen en een beetje aanpassen. Als je eenmaal op pad bent, kom je vanzelf veel andere solo-reizigers tegen. Weet je dat je meer contact maakt met mensen als je als je alleen reist, dan als je met z’n tweeën? Het is spannend, je staat open voor nieuwe ontmoetingen, je kunt de tijd invullen zoals jij dat wilt en je leert jezelf kennen.

Pluspunten

Er was een tijd dat alleen op reis gaan een nogal zielig imago had. Gelukkig is dat veranderd! Er valt gewoon veel te veel te zien op de wereld om te gaan zitten wachten tot iemand dezelfde reis wil maken. Dat je onafhankelijk bent is niet het enige wat solo reizen zo leuk maakt. Alleen op reis naar Thailand is ook veel spannender. Juist omdat je alleen reist lijkt het wel of je alles veel intenser beleefd. En juist wie veel reist, krijgt contact met de lokale bevolking.

alleen op reisMinpunten

Eerlijk is eerlijk, er is een keerzijde. Je kunt je soms even verloren voelen. Maar van zulke momenten leer je iets; hoe goed je op je gemak bent met jezelf, wie je bent. Zulke momenten duren meestal niet lang en zijn tegenhanger van de onvermijdelijke irritaties als je samen reist. Hoe los je zulke moment op? Schrijf een brief naar je beste vriend over je belevenissen. Kijk om je heen, zuig de impressies op en doe er verslag van. Of stuur een smsje met een korte impressie. En anders is er nog Facebook.

Do’s en dont’s bij alleen op reis

 • Koudwatervrees? Eerst een stedentripje van een paar dagen in eigen land, dan steeds verder en langer weg.
 • Bereid je voor! Scoor een goede reisgids van je bestemming.
 • Bang voor een gapende leegte van dagen? Kies een sport of doe-vakantie, of plan vooraf wat je wilt zien en doen.
 • Begin een reisdagboek, dat is vaak net of je je reiservaringen deelt.
 •  Zoek toenadering met andere reizigers.

Wees niet bang om tijdens uw vakantie op iemand af te stappen en te vragen om tips in de omgeving. Dit hoeven niet per se vakantiegangers te zijn: zoek ook eens toenadering bij een ober op dat zonnige terrasje.

alleen op reisAlleen eten? Zo maak je het leuk:

 • Neem iets te lezen mee, zoals een reisgidsje (met plattegronden. Je weet waar je je ogen kunt laten én je kunt lekker alvast je volgende dag inplannen.
 • Neem een warme lunch en bestel ‘s avonds roomservice voor bij de tv. Een goed alternatief: het restaurant van een groot (keten)hotel is misschien wat onpersoonlijk, maar barst vaak van anderen die alleen op reis zijn.
 • Tegenpool: in een intiem familierestaurantje krijg je eerder persoonlijke aandacht én aanspraak.

Alleen op reis, maar wel veilig

 • Als je niet zeker weet of een land verantwoord bereisbaar is, bel dan bijvoorbeeld de Nederlandse ambassade in dat land.
 • Laat thuisblijvers weten waar je zit. Verander je van route? Stel ze op de hoogte.
 •  Neem telefoonnummers van alarmcentrales en giropas-blokkeernummers mee, en het nummer van het Nederlandse Consulaat.
 • Veiligheid vóór vriendelijkheid. Als je iets niet vertrouwd. Loop of draai om. Voel je je onveilig: stel je koel, correct en onbenaderbaar.
Advertenties

2 responses to this post.

 1. Leuk artikel! Ik heb van de week ook een artikel geschreven over alleen reizen in Thailand http://alleenopreis.net/thailand-10-must-sees/

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: