WAT TREINGANGERS ERVAREN

Lees verder op >>>> Green Wood Travel
mahachai-6

Als u nog een dagje in Bangkok bent, en even in een andere wereld wilt stappen, dan is deze excursie echt een ontzettend leuk alternatief. De opzet is relaxed, en er is een goede mix van ontspanning en drukte. U reist per trein, en ter plekke met een boot en fietsriksja.

De treinreis alleen al is erg de moeite waard. Het begint in Bangkok waar midden tussen de marktkraampjes ook nog een trein op u staat te wachten. Deze spoorlijn is duidelijk alleen voor inlanders, geen toerist te bekennen. U reist in een klein groepje o.l.v. een gids. Onderweg ziet u eerst nog wat van de stad, daarna volgt meer groen, en u komt aan op het eindstation van de trein: het vissersplaatsje Samut Sakhon. Ook daar krult de markt zich bijna om de trein heen. Door de hoofdstraat krioelt het leven tussen de vis- en andere kraampjes door. U kunt uw ogen uitkijken aan de mooie manier van uitstallen van de verse etenswaren.

Na de drukte van de markt is het tijd voor echte ontspanning: een heerlijke boottocht van ongeveer een uur door de vissershaven. Samut Sakhon ligt aan de Golf van Thailand, bij de mondig van een rivier. U krijgt een idee van de boten die gebruikt worden bij de visvangst, waarvan sommige weken onderweg zijn, u ziet de haven en werpt een blik in de verte op de uitgestrekte watervlakte van de Golf van Thailand. Als u weer aan land bent gaat de tocht verder per fietsriksja. U gaat een speciale tempel bezoeken, waar duizenden zwaluwen hun nestjes in bouwen. Daar vlakbij ligt nog een tempel van Kuan Jinn, een Chinese Boddhisatva (een van de weinige verlichte vrouwen die als een Boeddha vereerd wordt, vooral door het Chinese deel van de bevolking).
Hierna gaat de fietsrit terug naar het centrum, naar een seafoodrestaurant, waar u van een helemaal vers zeebanket kunt genieten (het eten hoort bij de excursie, drankjes zijn voor uw eigen rekening).
Vóór de terugreis kunt u nog rondkijken in het dorpje, nog eens over de markt lopen, de op reusachtige bruine paaseieren gelijkende vispastabergen bewonderen en u laven aan de geuren en kleuren van dit authentieke visserplaatsje. De drukte is spectaculair en zinneprikkelend; u krijgt niet de kans u ook maar een moment te vervelen!! Veel plezier.

Ook als u niet goed ter been bent is deze excursie goed te doen. Hij kan desgewenst een beetje aangepast worden, zodat u tussendoor minder hoeft te lopen!

Tourcode – 0128 Lees tourbeschrijving op: Trein Tour

Advertenties

One response to this post.

  1. De volgende keer in Bgk ga ik zeker mee.Aletta

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: