Cattle class

Lees meer op >>> www.greenwoodtravel.nl

Naar Azië vloog ik deze week in de tussenklasse: een wat luxere stoel met normale beenruimte, zodat je niet geradbraakt aankomt. Zo’n fatsoenlijke zitplaats kost op een retourtje al gauw 300 euro méér. Is zoiets deze kosten waard, op zo’n lange vlucht? Mail mij!

Bij Eva Air, driemaal per week met een nieuwe Boeing 777 rechtstreeks tussen Schiphol en Bangkok (en Taipei), noemen ze het de Elite Klasse, iets tussen zo’n benauwde Economy-stoel en ‘n peperdure slaapzetel in de Business Class. Maar elitair voelt het niet echt. Je zit gewoon behoorlijk. Dat is tegenwoordig al héél wat in de luchtvaart. Te beperkte beenruimte is niet voor niets de grootste, aldoor terugkerende klacht van het Economy-vliegvee. Veel passagiers komen na een intercontinentale vlucht van meer dan tien uur compleet gemangeld aan en een week vakantie gaat er al gauw mee heen alléén om bij te komen van zo’n verkrampte luchtreis.
‘Veel oudere mensen boeken de wat duurdere tussenklasse maar wat graag’, meldde mij René Punselie, die als manager van Special Journey in Thailand vakantiegangers opvangt van onder meer Stip Reizen. ‘Vooral overwinteraars zitten graag in deze nèt wat bredere stoelen’, beaamde zijn collega Ernst-Otto Smit van Green Wood Travel in Bangkok.

De vergelijking met Economy Plus stoelen, de zogenaamde Comfort Klasse van onze KLM, willen beiden niet aan, omdat je daar voor wat meer pegels enkel iétsje meer beenruimte krijgt, maar verder zo’n Economy-stoel, waar je met een schoenlepel in moet.

‘Tijdig boeken is van belang, want onze Elite-stoelen zijn snel uitverkocht’, zei mij Paul Chiang, als Eva-baas in Amsterdam trots op zijn tot nog toe exclusieve aanbod. China Airlines, dat begin volgend jaar op z’n dagelijkse vlucht van Schiphol naar Bangkok de 747 inruilt voor de Airbus 340, overweegt al langer om ook een tussenklasse te introduceren.

‘Cruciaal is ook de plek van je stoel’, hoorde ik van Jan Lokhoff van Reisrevue, het vakblad voor de reiswereld. Zijn tip: kijk eens op seatexpert.com, tik er je vluchtnummer in en je krijgt meteen een overzicht van de goede en de slechte stoelen in het vliegtuig.

Is een fatsoenlijke stoel op een lange vlucht zo’n forse toeslag waard? Mail mij úw tips voor een comfortabele vliegreis, liefst vandaag nog, naar checkpoint@telegraaf.nl.

door Jos van Noord

Bron: Telegraaf.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: