Vakantiegevoel

Nu voor de meesten van ons de vakantie er wel weer zo’n beetje ópzit, is mijn vraag: hoe kunnen we dat heerlijke vakantiegevoel nog zo lang mogelijk vasthouden? Door meteen een nieuwe vakantie boeken misschien? Helpt het om een leuk souvenir uit dat verrukkelijke vakantieland op je bureau te zetten, of thuis op de aanrecht? Mail mij!

Vrienden van ons nemen telkens dozen vol mooie wijnen mee uit de Franse streek waar ze elk jaar vakantie houden. Daarmee weten ze hun vakantiegevoel nog aardig lang vast te houden, ze genieten er in elk geval met volle teugen van!

Ik ken Thailand-gangers die na hun droomvakantie in Krabi of aan zo’n zwijmelstrand van Koh Phi Phi ook thuis aan het Thaise eten gingen. Maar het smaakte niet echt naar Thailand. Het raffinement van de Thaise keuken zit ‘m in een hele reeks nuances. De ambiance, het warme zonnetje, de palmen die je dagelijkse zorgen wegwuiven op zo’n bountystrand, het hoort er allemaal bij.
De makke is dat in Thailand eten nooit tevoren wordt klaargemaakt. De ingrediënten worden vers aangeleverd en hupsakee in de wok ermee, uiteraard in de kokosmelk, boter gebruiken ze niet. Het is bakken, husselen, kruiden, een beetje van dit en van dat, roeren en meteen opeten. Daar kan geen blikje, pakje of andere Conimex tegen op!

Je hebt volop kantoormensen die de eerste dagen na hun vakantie wat dromerig, zegmaar gerust wat versuft, op hun werk zitten. Hun hoofd hangt nog in de vakantiewolken. Toch las ik dat veruit de meeste Nederlandse vakantiegangers hun vakantiegevoel slechts weten vast te houden tot aan de eerste werkdag. Topic Travel heeft dat laten uitzoeken. Bij het zien van de baas is het hele vakantiegevoel meteen foetsie! Als bij donderslag verdwenen.

Veel Nederlanders zitten, eenmaal terug, vrijwel onmiddellijk weer in hun basisritme. Nauwelijks zijn ze thuis of ze zitten al weer in de files! Het haasten en jachten met de botte en hufterige reacties van anderen, die daar kennelijk bij horen.

Hoe hou je die stress zo lang mogelijk buiten de deur? Hoe kun je die gelukzalige, onbekommerde gewaarwording van vakantie zo lang mogelijk vasthouden? Moet ik aan de yoga? Help, ik wil mijn vakantiegevoel terug! Hoe doet ú dat?

Mail mij uw manier, liefst vandaag nog, naar checkpoint@telegraaf.nl.

door Jos van Noord

Bron: Telegraaf.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: