Thailand, een paradijs voor backpackers

Thailand is de favoriete bestemming bij backpackers (rugzaktoeristen). Iedere jaar reizen er honderdduizenden backpackers uit Europa en de rest van de wereld naar Thailand.

Het land voldoet aan de belangrijkste eisen van een backpacker: relatief goedkoop, goed te bereizen en veilig.

De meeste backpackers zijn afgestudeerde studenten die voordat ze zich op een baan gaan storten nog wat van de wereld willen zien en op reis gaan. Het zijn low budget reizigers, die vooral op zoek zijn naar goedkope accommodaties en goedkope maaltijden.

Top drie van Thaise bestemmingen voor backpackers

Een drietal bestemmingen in Thailand zijn erg in trek bij backpackers:

– Bangkok (Khao San Road)
– Pai (provincie Mae Hong Son)
– Koh Pha-Ngan (provincie Surat Thani)

Bangkok (Khao San Road)
Khao San Road is misschien wel de meest bekende plek ter wereld voor rugzaktoersiten. Voor vele backpackers ook de start van hun reis door Thailand. Het is de plek waar je goedkoop kan verblijven, goedkoop kan eten en andere backpackers kunt ontmoeten. Dat laatste is niet onbelangrijk omdat backpackers elkaar helpen met tips en adviezen.

Khao San Road ligt centraal in Bangkok, dicht bij de Chao Praya rivier. De bekende wijk is gecentreerd rond de straat Khao San. In het gebied vindt je vooral low , restaurants en cafés. Er zijn kraampjes op straat die van alles aanbieden zoals kleding, boeken, dvd’s, sieraden en schoenen. Ook populair zijn de kappers waar je terecht kunt voor een dreadlock kapsel en de henna- en tatoeageshops.

Kijk vooral ook in de omgeving van Khao San Road wanneer je op zoek bent naar een . Het is een veilige buurt en je kunt er al een redelijk hotel boeken voor 300 baht per nacht.

Pai (of Bpai)
Pai ligt in het noorden van Thailand, ongeveer drie uur rijden van Chiang Mai. Het stadje Pai ligt erg mooi in een dal en is (of was) de ultieme backpacker bestemming in Thailand. Het is een klein plaatsje dat bijna geheel uit hippe cafés, restaurants en low budget accommodaties bestaat. Pai was daarom de bestemming voor backpackers in Thailand. De indrukwekkende bergen en rijstvelden, de watervallen en het regenwoud, zorgen er voor dat Pai de bestemming is van vele ecoreizen. Backpackers gingen er voor een weekje heen, maar bleven er soms een jaar hangen.

Helaas is er nogal wat veranderd in Pai. Joseph schreef dat al in zijn posting: “Pai is Pai niet meer”. De Thai hebben gemeend er een meer commerciële bestemming van te moeten maken. Pai telt steeds meer grote resorts voor toeristen met een ruim budget. Daardoor heeft Pai veel van haar oorspronkelijke charme verloren.

Koh Pahngan (of Koh Pha-Ngan)
Iedere zichzelf respecterende backpacker wil een keer naar Koh Pha-Ngan reizen. Dit eiland heeft door de wereldberoemde ‘Full Moon Party’ een onweerstaanbare aantrekkingkracht op jongeren en backpackers. Koh Pah Ngan is een eiland in de Golf van Thailand met mooie stranden, strandhuisjes en goedkope eetgelegenheden.

De meeste backpackers blijven enkele weken hangen op Koh Pha-Ngan, waarbij de Full Moon Party in de planning is opgenomen. Dit maandelijks evenement op het strand van Haad Rin, trekt soms wel 30.000 jongeren. De bars en restaurants blijven de hele nacht open, alles staat in het teken van muziek en dans. Er zijn live bands, DJ’s en vuurdansers.

Op het strand zijn alcohol en drugs ruim voorhanden. Maak niet de fout om drugs te kopen of mee te nemen. Er zijn Thaise undercover agenten die een ‘bonus’ krijgen als ze drugs aantreffen. Thailand heeft de strengste drugswetten ter wereld. Bezit of gebruik van drugs kan je al snel 10 jaar gevangenisstraf opleveren. Thailand kent zelfs de doodstraf voor drugshandel. Dat is wel een erg hoge prijs voor een avondje ‘high’ worden. Lees onze tips over de Full Moon Party, mocht je er naar toe gaan.

Op Khao San Road zijn diverse reisagenten waar je goedkoop je trip naar Koh Pha Ngan kunt boeken.

Bron: Thailandblog.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: