Bijzondere bezienswaardigheden in Bangkok

De hoofdstad van Thailand is in een woord overweldigend. En dat wordt voor een groot deel veroorzaakt door de negen miljoen mensen die hier leven, maar wie verder kijkt dan de chaos ontdekt dat er in Bangkok veel unieks te beleven valt. Van bokswedstrijden tot nachtmarkten, en van rijkelijk versierde tempels tot indrukwekkende shopwijken, is Bangkok een stop over-stad die zijn weerga niet kent.

Wat Phra Kaew
Bangkok kent een plek waar de toch al niet misselijke religieuze kunst van het land zijn absolute hoogtepunt beleeft. Wat Phra Keaw, ook wel de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha genoemd, bevindt zich op het eiland Rattanakosin en is het heiligste heiligdom van het land.
Binnen het grote vijftiende-eeuwse complex van het Koninklijk Paleis is zo’n beetje elke centimeter rijkelijk verguld en versierd. Het heeft meerdere gebouwen, waaronder een replica van het Cambodiaanse Angkor Wat, maar de centrale kapel van Wat Phra Keaw herbergt de hoofdattractie: een meer dan vijf eeuwen oud, zestig centimeter groot Boeddhabeeld van jade.

De Boeddha krijgt driemaal per jaar een kostuumwissel, die alleen de koning van Thailand mag uitvoeren. Zelf dien je ook respectvolle kleding te dragen: lange broek en mouwen zijn verplicht, en voor toegang moet je je schoenen uittrekken.

Boksen
Ook als je niet perse van de bokssport houdt, is een bezoek aan een bokswedstrijd een echte aanrader. De Thai zijn grote fans van het zogenaamdeMuay Thaiboksen, en grote toernooien en matches zijn steevast uitverkocht. Thaiboksen gaat verder dan de gangbare vorm, want het is toegestaan om te vechten met voeten, knieën, benen, vuisten en ellebogen, en zowel onder als boven de gordel kan het klappen regenen.
Daarnaast vinden er voorafgaand aan elke wedstrijd twee rituelen plaats, die draaien om respect en een demonstratie van het kunnen van de boksers. Nieuwsgierig geworden? De grootste stadions zijn Lumpini en Ratchadamnoen, maar overal door de stad worden regelmatig wedstrijden georganiseerd. Zorg in elk geval dat je je tickets via officiële kanalen koopt, want die spotgoedkope kaartjes op straat zijn negen van de tien keer vals.

Weekendmarkt Chatuchak Shoppen
In Thailand is zo’n beetje alles te koop wat je hartje begeert en meer, vaak tegen absolute dumpprijzen. Op de welbekende markten is het afdingen geblazen, voor zowel massaproducten als uniekere items. Ga bijvoorbeeld naar de immense weekendmarkt van Chatuchak, de Nachtbazaar of Pratunam Market aan Phetchburi Road.

Ook Chinatown is een goed adres voor voordeeltjes, zeker als je het niet zo nauw neemt met echtheid. Maar je hoeft niet altijd met imitatie thuis te komen, want ook de betere merken zijn ruim vertegenwoordigd in Bangkok.

Voor de meest chique malls en flagship stores ga je naar Siam en Chidlum-Ploenchit, waar de grote exclusievere merken zich hebben geconcentreerd. De meest bekende shopwijken ten slotte zijn Khao San Road in het backpackerscentrum van de stad en Sukhumvit Road, dat per SkyTrain uitstekend bereikbaar is.

National Museum of the Royal Barge
Bangkok heeft boeiende en originele musea, die je op schitterende wijze laten kennismaken met de culturele rijkdom van Thailand. In het Nationale Museum vind je een overweldigende hoeveelheid kunst- en gebruiksvoorwerpen, variërend van prehistorische speerpunten tot het op een na heiligste beeld van Thailand, de Phra Boeddha Sihing in de Buddhaisawan-kapel.

Daarna is het National Museum of the Royal Barges aan de beurt, met een stuk of tien opulent gedecoreerde praalboten, of Jim Thomspon’s House, een traditioneel Thais huizencomplex waar tegenwoordig een mooie collectie Thaise kunstnijverheid te zien is.

Het openluchtmuseum Muang Boran, op dertig kilometer van Bangkok, is de dagtrip meer dan waard. De drukte van de metropool is hier ver te zoeken, terwijl je in alle rust langs 115 hoogtepunten van de Thaise architectuur kunt wandelen, fietsen of zelfs treinen.

Bron: Telegraaf.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: