De ongekende schatten van Krabi

Krabi is een nog niet heel erg toeristisch ontwikkelde stad en provincie in Zuid-Thailand aan de Andaman Zee, ten oosten van Phuket.Krabi telt meer dan 200 eilandjes, waarvan Phi Phi Don Island en Koh Lanta het meest ontwikkeld zijn. De talrijke en indrukwekkende rotsformaties domineren het landschap aan de kust. In het binnenland vindt u ongerepte regenwouden, weelderige mangrovebossen en rubberplantages.

De kustlijn aan de Andaman Zee kenmerkt zich door de typische, loodrecht uit land of zee oprijzende begroeide kalkstenen rotsformaties met talrijke verborgen (water)grotten en lagunes. De fraaie zandstranden, vaak in baaien, bieden talloze mogelijkheden tot sport en recreatie. U kunt hier leren rotsklimmen, kanovaren, duiken en snorkelen of ga genieten van een paradijselijk strand, bijvoorbeeld Ao Nang, in de buurt van Krabi. Voor de kust liggen een aantal eilandjes waar u goed kunt snorkelen. Deze kunt u gemakkelijk en voordelig met een gecharterde boot bereiken. Het is ook mogelijk langstaartboten te huren die u naar nabijgelegen stranden brengen, zoals Railay Beach of Pranang Beach. In de Prinsessengrot bij dit laatste strand laten vissers houten fallussen achter die hen van een goede vangst moeten verzekeren. Maak een ontspannen dagtocht met een zeekano langs de prachtige kliffen en eilanden. Eet heerlijk op een verlaten eilandje. Fietsen kunt u ook op het idyllische eilandje Koh Klang,voor de kust van Krabi of u kunt een prachtige tocht maken naar de tempel van de Tijgergrot, met slechts 1274 treden naar boven! Eenmaal boven – buiten adem – vindt u een tempel verscholen in een grot.

Een andere boeiende excursie is naar het 10 km van Ao Nang gelegen Susan Hoi. Uit de verte lijken het stukken beton maar dichterbij gekomen zijn deze surrealistische “rotsen” fossielen van schelpen van 40 miljoen jaar oud. U kunt er met een “songthaeo” of bromfietstaxi komen. Zeker de moeite waard!

bron: Green Wood Travel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: