Pinnen in Thailand straks niet meer mogelijk met Rabopas

Belangrijk nieuws voor vakantiegangers en expats in Thailand. Om het skimmen te voorkomen gaat de Rabobank alle betaalpassen van particuliere klanten standaard blokkeren voor gebruik buiten Europa.

Deze maatregel gaat per 1 juni in, zo laat de Rabobank weten.

Skimmen voorkomen
Klanten van de Rabobank kunnen voortaan alleen buiten Europa pinnen als ze daar zelf voor kiezen. De bank gaat per 1 juni de betaalpassen van particuliere klanten standaard blokkeren voor gebruik buiten Europa. Daarmee moet ‘schade en ongemak’ door skimmen voorkomen worden.

Klanten kunnen de blokkade zelf opheffen en de pinmogelijkheid per werelddeel tijdelijk aanzetten. Volgens de Rabobank is de maatregel in het buitenland al succesvol en is het aantal fraudegevallen sterk gedaald.

In Thailand werkt een Rabopas niet meer
Wie naar Thailand reist (buiten Europa) zal dus eerst de pinpas ‘aan’ moeten zetten. Voor veel toeristen lijkt er niet veel aan de hand. De Europese grenzen liggen voor de Rabobank heel breed, tot in Wit-Rusland en Turkije. Er kan betaald worden met de pas in alle Europese landen waar de EMV-chip werkt. Deze chip maakt het criminelen een stuk moeilijker om rekeningen te kunnen plunderen. Echter skimmers kunnen nog steeds met in Nederland gekopieerde passen hun slag slaan. Ze gebruiken de pas dan in landen buiten Europa, waar de magneetstrip nog werkt.

Bij skimmen nemen criminelen met illegaal verkregen gegevens bij geldautomaten buiten Europa geld op. De omvang van skimming is de afgelopen jaren sterk toegenomen. In 2005 werd nog voor minder dan 4 miljoen euro buitgemaakt, terwijl in 2011 op deze manier 39 miljoen werd gestolen. Bij zo’n 24.000 klanten van de Rabobank werd vorig jaar geld van de rekening gehaald.

Op de website van de Rabobank staat de volgende informatie:
“Als de pas ‘uit’ staat dan kan deze niet gebruikt worden om te betalen of geld op te nemen buiten Europa. Dit geldt voor de Rabo Europas, de Rabo WereldPas en de Rabo WereldPas voor Jongeren. Reist u naar een land buiten Europa? Dan kunt u uw pas vanaf 1 juni eenvoudig ‘aan’ zetten voor de periode dat u buiten Europa reist. Uw pas zal na deze periode automatisch ‘uit’ worden gezet. In het landenoverzicht ziet u voor welke landen u uw pas niet ‘aan’ hoeft te zetten.

Uitzonderingen: betaalpas buiten Europa ‘aan’ 

Er zijn enkele uitzonderingen: 
– voor klanten met een Rabo RiantPakket staat de pas standaard ‘aan’;
– als u in de afgelopen twee jaar uw betaalpas heeft gebruikt buiten Europa, staat uw betaalpas standaard ‘aan’;
– zakelijke passen staan ‘aan’.

Wij adviseren u om uw pas voor landen buiten Europa ‘uit’ te zetten als u niet reist buiten Europa. Zo maakt u het risico op misbruik zo klein mogelijk. En nog een tip: vergeet uw Random Reader niet als u op vakantie gaat!”

Bron: Thailandblog.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: