Boottocht over de Chao Phraya – Bangkok

Om Bangkok van een heel andere kant te zien, moet je zeker eens eenboottochtmaken op de Chao Phraya rivier. 

De Chao Phraya rivier kronkelt als een slang door Bangkok en is de ware levensader van de stad. De ‘rivier der koningen’, zoals Koning Rama I de rivier noemde, heeft een rijke geschiedenis en nog steeds maken ruim 50.000 mensen dagelijks gebruik van de boten op de rivier. De rivier begint in Centraal-Thailand en loopt vrijwel noord-zuid naar Bangkok en de Golf van Thailand over een afstand van 370 kilometer.

Voor toeristen die Bangkok vanaf de Chao Phraya rivier willen ontdekken en via de rivier naar allerlei bezienswaardigheden willen gaan, is vooral de ‘Chao Phraya Tourist Boat’ aan te bevelen. Deze boten worden sinds 2003 gebruikt en varen naar negen pieren in de buurt van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Bangkok. Je kan afstappen waar je wil, afhankelijk van de bezienswaardigheid die je wil zien.

Om van deze boten gebruik te maken, moet je een ‘river pass’ kopen: deze is één dag geldig en je mag op die dag zoveel de boot nemen als je wil. Ze vertrekken om het half uur, zijn goedkoop (150 Baht) en je zit nooit in de file.

Voor meer gegevens: Chao Phraya expressboat

Bron: Columbusmagazine

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: