De vijf goedkoopste vakantielanden

Het is niet omdat het crisis is dat we niet meer willen op vakantie gaan. We zoeken dus meer gedreven naar de goedkoopste reisbestemmingen. Maar waar vind je die?

De manier om goedkoop te reizen, is die landen uit te kiezen waar jouw euro’s, dollars of ponden een fortuin waard zijn. CNNGo kwam met volgend lijstje op de proppen. Reisspecialisten benadrukken wel dat er misschien wereldwijd nog goedkopere opties zijn, maar deze landen vertegenwoordigen toch de beste koopjes van dit ogenblik.

MEXICO
Mexico kampt momenteel met een slecht imago: drugsoorlogen en criminaliteit woeden er hevig. Bovendien wordt de toeristische sector hard geraakt door de crisis in Europa waar de meeste reizigers vandaan komen. De peso is verzwakt en de inflatie vrij laag waardoor een vakantie in een vijfsterrenresort betaalbaar wordt.

THAILAND
Thailand wil met stevige koopjes de toeristen teruglokken na de politieke onrust. Vier- en vijfsterrenhotels bieden nu interessante deals aan. Ook de reeds goedkopere accomodaties zijn nog gunstiger geprijsd. Met een portie euro’s of dollars op zak kom je al een heel eind.

MYANMAR
Myanmar opent zich meer en meer voor buitenlanders. Het dictatoriale regime voert stelselmatig hervormingen door en het land is hopelijk op termijn op weg naar een democratie. Specialisten zijn ervan overtuigd dat Myanmar nooit meer goedkoper zal zijn als nu. Sinds een hervorming van de lokale munt in april is de wisselkoers betrouwbaarder maar neem toch voldoende ‘papieren geld’ mee aangezien je amper met een kredietkaart kan betalen.

EGYPTE
Toerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen van Egypte maar tijdens de Arabische lente bleven de vakantiegangers massaal weg en ook nu nog laten velen het land links liggen en verkiezen Turkije of andere bestemmingen. En hier ligt de kans voor toeristen die eens een foto van zichzelf willen met een piramide maar zonder al die andere reizigers op de achtergrond. Het Egyptische pond heeft wel sterk te lijden onder devaluaties waardoor inflatie om de hoek loert. Aangezien er presidentiële verkiezingen aankomen die mogelijk weer voor onrust kunnen zorgen, is het nu het moment om naar daar te gaan.

GRIEKENLAND
De economische crisis die Griekenland in een wurggreep houdt, drijft de prijzen naar beneden. Momenteel stellen toeristen hun plannen om naar Griekenland te reizen nog uit omdat ze gokken dat de prijzen nog meer gaan dalen. Deze redenering gaat trouwens ook op voor Spanje. Let wel, als je vliegt op Athene is de service niet altijd gewaarborgd door stakingen. Een tripje naar de Griekse eilanden is dan weer wel een sterke aanrader want die blijven grotendeels gespaard van sociale conflicten.

Bron: HLN.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: