20 jaar jonger, wie wil dat niet?

In een wereldstad als Bangkok is alles te koop. Luxueuze warenhuizen, waarbij de Nederlandse Bijenkorf en het steeds verder verpauperende winkelbestand van Amsterdam, inclusief de zo opgehemelde P.C. Hooftstraat, schril afsteekt.

Naast de al langer gevestigde superwarenhuizen zoals Siam ParagonEmporiumCentral World en het onlangs op Sukhumvit Road geopende Terminal 21 zie je ze op een aantal plaatsen weer nieuwe groots opgezette winkelcentra als paddenstoelen uit de grond verrijzen.

Architectonische hoogstandjes
De gebouwen zijn staaltjes van hoog architectonisch niveau. Winkelen is voor veel mannen een crime, maar het achter vrouwlief aanhobbelen om de ontwerpen van ’s werelds meest bekende modeontwerpers te bewonderen, wordt ietwat verzacht als je een beetje oog hebt voor architectuur. Richt je blik maar eens omhoog en zie hoe ruim en fraai het geheel is opgezet. Hier hoeft men nog niet te woekeren met vierkante meters verkoopoppervlakte. Bangkok loopt echt niet achter bij wereldsteden zoals Parijs, Londen, Tokyo of New York.

Japans warenhuis
Vlakbij het Ekamai busstation op Sukhumvit Road nadert de voltooiing van een Japans warenhuis met de naam ‘Gateway’. Wellicht is de naamgeving ingegeven met een knipoog naar het pas geopende Terminal 21. De Japanners willen in Bangkok niet achterblijven. Kijk om een indruk te krijgen van het nieuw zeer binnenkort te openen gebouw maar eens naar: www.gatewayekamai.com.

Toch vraag ik me wel eens af in hoeverre de vele zaken in deze zo schitterend vormgegeven locaties winstgevend zijn. Veel kijkers en verdraaid weinig kopers bij ontegenzeggelijk geen goedkope huurprijs. Zou het voor een aantal zeer bekende wereldmerken dan toch een soort publiciteitsuiting zijn? Aanwezig willen zijn in de grote wereldsteden.

Mediplex
Vlak naast Gateway is, in een eveneens fraai gebouw, sinds kort ‘Bangkok Mediplex’ gevestigd. Het woord ‘Medi’ geeft het al een beetje aan, hier kun je voor heel wat meer of minder medische behandelingen terecht. Je gaat als AOW-er naar binnen en komt er uit als een vitale jongeling met minimaal twintig jaar jongere uitstraling.

Een ietwat kalende schedel; geen nood met haarinplant ga je met een zwierige haardos weer een nieuw leven beginnen. Rimpeltjes, een puistje hier en een bobbeltje daar? Laser is het toverwoord. Wil je van die vervelende bril af, is je gehoor niet meer optimaal of heb je op bepaalde plaatsen ietwat overtollige haargroei? Mediplex helpt. Mocht je een beetje moeilijk lopen of gewoon voetproblemen hebben, geen nood. Je gaat ondersteunend naar binnen en komt fluitend als een kievit weer naar buiten. Een buikje of gewoon niet tevreden met je ouder wordende uiterlijk? Het is bijna eentonig Mediplex is het toverwoord. Je valt kilo’s af en met een beetje plastische chirurgie kent niemand je meer terug. Gegarandeerd minimaal twintig jaar jonger en heel wat lichter in je portemonnee.

Bron: Thailandblog

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: