Myanmar steeds meer in trek

Er worden steeds meer reizen geboekt naar de Republiek der Unie van Myanmar, het voormalige Birma. Veel reisinstanties merken een toename van hotel- en vliegtuigboekingen naar het voorheen moeilijk te bereiken Aziatische land.

Hoewel Myanmar voorheen bekend stond als een moeilijke bestemming, gezien de strenge grenscontroles en even strenge politieke regime. Maar sinds de politieke partij van Aung San Suu Kyi zijn de wetten omtrent toerisme versoepeld en zijn er meer dan drie miljoen nieuwe visums uitgereikt.

Hete bestemming
De nieuwe regels hebben Myanmar gemakkelijker te bereiken gemaakt en dat zijn reizigers en reismedia opgevallen. Het land werd vierde in de ranglijsten van reissite Wanderlust en kreeg de titel ‘hete bestemming’ van de Britse krant Telegraph.
De regering van Myanmar moet veel hervormingen doorvoeren om de grote interesse van toeristen te kunnen bekampen, meldt een reisadviseur van Ultimate Travel Company. “Er zijn al plannen gemaakt om buitenlandse bedrijven als Starbucks en bekende hotels op te starten in het land”, meldt de organisatie op TravelBite.co.uk.
Vorig jaar ontving Myanmar 300.000 bezoekers, een aantal dat dit jaar naar verwachting verder zal stijgen. Maar het land heeft nog een lange weg te gaan om buurland Thailand in te halen: daar trokken vorig jaar 19 miljoen reizigers naartoe.

Bron: Telegraaf.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: