Star Alliance versterkt zich met Eva Air

De lijst met vrijgezelle luchtvaartmaatschappijen in de belangrijke regio rond China is weer een stukje korter. Star Alliance heeft donderdag in Taipei de Taiwanese luchtvaartmaatschappij Eva Air als aanstaand lid voorgesteld. Eva Air, na China Airlines, de tweede maatschappij van Taiwan, wordt naar verwachting begin 2013 formeel in de alliantie opgenomen.

Eva Air volgt met de geplande toetreding tot Star Alliance het voorbeeld van concurrent China Airlines, dat in september vorig jaar lid werd van SkyTeam, de alliantie van KLM. China Airlines zette door de internationale strategie de nummer twee van Taiwan op achterstand. Door zich te kwalificeren als lid van Star Alliance – de grootste alliantie in de wereld – hoopt Eva Air het grotere China Airlines te kunnen bijbenen.

Voor Star Alliance betekent de aansluiting van Eva Air niet alleen de toevoeging van Taiwan als nieuwe markt. Door de versoepelde regelgeving voor reizen tussen China en Taiwan neemt het aantal vluchten over de straat van Formosa sinds 2009 flink toe. Dat betekent dat Eva Air voor Star Alliance ook een nieuwe toegangspoort tot de belangrijke Chinese markt wordt. Eva Air voegt twee nieuwe bestemmingen toe aan het netwerk van Star Alliance: Kaohsiung in Taiwan en Surabaya in Indonesië. Uni Air, de dochtermaatschappij van Eva Air, vliegt daarnaast nog naar een aantal andere nieuwe bestemmingen binnen Taiwan.

De vloot van Eva Air bestaat momenteel uit 42 passagiersvliegtuigen en zeventien vrachttoestellen. Dochtermaatschappij Uni Air vliegt daarnaast met nog negentien vliegtuigen.

Met de aanstaande toetreding van Eva Air groeit het aantal leden van Star Alliance tot dertig in 2013. De alliantie telt nu 26 leden; vier maatschappijen zijn genomineerd. Naast Eva Air en Shenzen Airlines zijn dat de Latijns-Amerikaanse carriers AviancaTaca en Copa Air.

Bron: Luchtvaartnieuws

Advertenties

One response to this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: