Air Berlin vanaf 1 april niet meer non-stop van DUS naar BKK

In de reiswereld gonsde het al van de geruchten: Air Berlin stopt met directe en non stop vluchten tussen Duitsland en Thailand. 

Nu Etihad een flink aantal aandelen heeft overgenomen, gaan de vluchten van AB vanaf 1 april niet verder dan Abu Dhabi, de thuishaven van Etihad

Het is vermoedelijk een noodgreep, om te proberen het verlies van Air Berlinenigszins binnen de perken te houden. Opmerkelijk is dat Air Berlin op de eigen website wel de nieuwe tussenlanding meldt, maar niet hoeveel uur de overstap duurt. Duidelijk is wel dat Etihad vanaf de Golfstaat de vlucht naar Bangkok overneemt, maar soms ook de vlucht van en naar Düsseldorf uitvoert. Niet duidelijk is of de verbinding tussen Abu Dhabi onderhouden wordt met de nieuwe Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. In tegenstelling tot wat gebruikelijk was bij AB kunnen passagiers nu online geen stoel meer reserveren. Ze moeten dit nu op de luchthaven van vertrek proberen, of, indien beschikbaar bij de web check in. 

Waar AB vorig jaar nog non stop vluchten uitvoerde tegen relatief lage prijzen, is nu in april sprake van 850 euro voor een vlucht Düsseldorf – Bangkok, terwijl hetzelfde economy-ticket in september zelfs bijna 1100 euro kost. De vluchten vertrekken uit DUS om 20.20 uur en die uit Bangkok ‘s morgens om 06.20 uur. 

Door Hans Bos

Bron: Thailandblog.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: