The Golden Mount – Wat Sa Ket


Wat Sa Ket is de Wat die onder aan de Golden Mount ligt. De Wat is gebouwd onder Koning Rama I eind 17de eeuw. Wat Sa Ket werd gebruikt voor ceremoniële crematies welke niet toegestaan waren binnen de stadsmuren van het oude Bangkok.

Golden Mount is gebouwd op de enige (aangelegde) heuvel in Bangkok onder Koning Rama III in de 18de eeuw. De heuvel werd speciaal aangelegd omdat de eerste chedi(*) wegzakte in de zachte bodem. Voor het maken van de heuvel werden stenen en modder gebruikt. Onder Koning Rama IV werd de heuvel versterkt met teakhouten balken en onder Koning Rama V werd de huidige chedi gebouwd met daarin een relikwie van Boeddha. Tijdens de 2de wereldoorlog zijn de betonnen wanden aangebracht en ook deze eeuw wordt er nog constant onderhoud gepleegd aan Golden Mount.

Wat Sa Ket zelf is geen spraakmakende Wat daar de meeste mensen komen om de Golden Mount te bezoeken. De Wat is wel interessant vanwege zijn lange historie en het feit dat de Wat een plaats is voor crematies.

Om de top van Golden Mount te bereiken moeten er 318 treden genomen worden. Tijdens de beklimming kom je onderweg veel plaquaten tegen ter herinnering aan gecremeerde mensen, Boeddhistische beelden, mooie planten en bloemen e.d. Op de top tref je de chedi aan welke voor 10 Baht entree te bezoeken is. Op het dak van de chedi staat een grote Boeddha en je hebt een mooi uitzicht over Bangkok.

Ten noorden van Wat Sa Ket kun je met de boottaxi richting het centrum van Bangkok (Siam square/Sukhumvit). Je kunt ook onder Golden Mount een tuk tuk nemen.

(*) Chedi: Het hoogste gebouw binnen een tempelcomplex, bestaande uit een vierkanten fundament als basis voor de toren in de kenmerkende klokvorm met daar bovenop een spits. Bevat relikwieën van de Boeddha of van een van zijn volgelingen.

Bron: Kanom.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: