Het starttarief van taxi’s gaat omhoog

Het starttarief van taxi’s gaat omhoog en mogelijk ook de kilometerprijs, maar met hoeveel is nog niet bekend gemaakt. Het ministerie van Transport stelt de verhoging voor vanwege de gestegen prijs van LPG en NGV (aardgas).

Het voorstel gaat nu naar het central land transport committee, dat toestemming moet verlenen. Het huidige starttarief, dat geldt voor de eerste kilometer, bedraagt 35 baht.

Tariefsverhogingen van songthaew en andere vormen van openbaar vervoer die op diesel rijden, zijn nog niet aan de orde. Pas wanneer de dieselprijs is gestabileerd, kan een verhoging worden overwogen, zegt Silpachai Jarukasemratana, plaatsvervangend permanent secretaris van het ministerie.

Het ministerie is ook van plan de taxiwereld opnieuw te reguleren, nu is gebleken dat 20.000 van de 100.000 taxi’s in Bangkok niet geregistreerd zijn. De uitgifte van taxivergunningen moet ook beter om beter gekwalificeerder chauffeurs te krijgen. Volgens Silpachai zijn veel taxichauffeurs buitenlanders die niet in het bezit zijn van een rijbewijs.

Bron: Bangkok Post

Bron: Thailandblog.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: