Nieuwe buslijn tussen Udon en Vang Vieng

Busmaatschappij Transport Co Ltd is een nieuwe lijn begonnen tussen het Thaise Udon Thani en het backpackers walhallaVang Vieng in Laos.

Het is in eerste instantie tweede klas bus met airco aan boord, die later zal worden opgevolgd door een eerste klas bus. De bus kan 46 passagiers vervoeren per keer.

De bus vertrekt om 07.00 uur in de ochtend vanuit Udon Thani, en zal kort stoppen in Nong Khai. Daarna zal de bus doorrijden naar de First Thai-Lao Friendship Bridge waar het immigratieloket van Laos is gevestigd. Daarna zal de bus in een zeven uur durende reis in een ruk doorrijden naar Vang Vieng, dat op 166 van de hoofdstad Vientiane ligt. Rond 14:00 uur kom je dan aan.

De volgende dag rond 08.00 uur vertrekt de bus weer richting Thailand, waar ze rond 15.00 uur in Udon Thani zal zijn. Kaartjes kosten 320 baht vanuit Thailand en 88.000 kip vanuit Laos.

De totale afstand tussen Udon Thani en Vang Vieng is 250 kilometer. De wegen in Thailand zijn over het algemeen erg goed begaanbaar, maar het stuk tussen Nong Khai en Vang Vieng zijn de wegen in een belabberde staat. De rit kan vanaf daar wat hobbelig worden.

Er wordt nog gedacht over een buslijn tussen hoofdsteden Bangkok en Vientiane, maar dat plan heeft de tekentafel nog niet verlaten.

Bron: Thailandblog.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: