Pareltje onder de rook van Hua Hin

Nu we tóch aan de zuidkant van Hua Hinverkeren, is er nóg een pareltje dat we beslist niet mogen overslaan. Het is de tempel van Khao Tao, de ‘schildpadtempel’. Het is een indrukwekkend geheel in een rond de rotsen die bij het gelijknamige dorpje in zee steken. Een duidelijk geval van ‘superkitsch’.

Khao Tao is eenvoudig te bereiken en uitstekend geschik voor een dagtocht. Neem vanuit Hua Hin de 4 richting Zuid en sla na circa 15 kilometer linksaf richting Khao Tao. Eerst de spoorweg over, dan rechts. U rijdt dan langs een zoetwatermeer. Aan het einde van de weg ligt de vissershaven van Khao Tao. Doorlopen en u komt vanzelf in de tempel, die volgens Thaise religieuze begrippen eigenlijk geen tempel is. Het is een opmerkelijke verzameling cementen beelden van onder meer monniken, olifanten, Boeddhabeelden en een grote schildpad. Alle attributen zijn gericht op het verkrijgen van ‘geluk en voorspoed’, volgens mijn begeleidster.

Khao Tao ligt aan het eind van een fraaie baai, getooid met de naam Hat Sai Noi. Aan de ene kant de apentempel Khao Takiab, aan de zuidzijde Khao Tao. het strand is nog niet erg vervuild met hoogbouw, mede omdat er ook een legerbasis is gevestigd, voorzien van golfbaan. Ja de militairen hebben het niet slecht, al zal dat ongetwijfeld gelden voor de hogere rangen.Khao Tao is dus niet alleen over de weg te bereiken, maar ook lopend via het strand.

Volgens ingewijden is de bouw van deze ‘tempel’ al gestart in het begin van de jaren zestig, al moet het toen zijn gegaan om een zeer eenvoudige opzet. Het complex bestaat uit een aantal grotten, loopbruggen, en uitbouwsels, duchtig aangesmeerd met cement. Vanaf de tempel heeft u een schitterend zicht op het vissersdorpje en de vrijwel dichtgeslibde ingang van het haventje. Aan eten en drinken hoeft het u niet te ontbreken.

Door Hans Bos

Bron: Thailandblog

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: