Iraanse man raakt benen kwijt door eigen bom in Bangkok

In Bangkok is een Iraanse man beide benen dinsdagmiddag kwijtgeraakt door een bom. Vier andere mensen zijn eveneens door de explosieven gewond geraakt.

Volgens de Thaise politie huurden drie Iraniërs een huis in Bangkok waar ze bommen maakten. Eén van de bommen ging in het huis af, waarop de mannen het huis uit renden. Eén van hen probeerde een taxi aan te houden. Toen de chauffeur weigerde te stoppen, gooide de man een bom naar de taxi die de chauffeur verwondde.

De vluchtende man rende verder en probeerde een bom naar de politie te gooien. Dat mislukte. De bom kaatste via een boom terug waarna het explosief afging en de Iraniër zwaar verwondde. De man is beide benen kwijt en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Op het vliegveld van Bangkok werd later op de dag een andere man aangehouden, mogelijk één van de medevluchters van de gewonde Iraniër. Volgens de politie stond de man op het punt het land te verlaten door het vliegtuig naar Maleisië te nemen. De politie zegt dat hij op dezelfde dag in de Thaise hoofdstad arriveerde als de gewonde Iraniër.

De politie onderzoekt of de mannen bezig waren met het voorbereiden van een terroristische aanslag in Bangkok. Onlangs nog gaven verschillende ambassades een waarschuwing voor terreurdaden in de hoofdstad van Thailand. Kort daarop werd een Zweeds-Libanese man aangehouden nadat er chemicaliën waren gevonden voor het vervaardigen van explosieven.

De bom van vandaag werd door Israël vrijwel direct gelinkt aan de aanslag die maandag plaatsvond bij de Israëlische ambassade in New Delhi. Hoewel nog niet bewezen, was dat volgens Israël ook het werk van Iraanse terroristen.

Bron: Aziatischetijger.nl

Advertenties

One response to this post.

  1. Wat een debiel zeg….

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: