Oppassen met illegale hotels op internet

 
De Thai Hotels Association (THA) waarschuwt dat er in de Thaise hoofdstad Bangkok zo’n 350 illegale hotels erg actief zijn op internet.

Het gaat om hotels die zich niet geregistreerd hebben en dus niet gecontroleerd zijn of ze zich wel aan de wet houden. Bijvoorbeeld de kwaliteit van de dienstverlening, veiligheid, brandgevaar en andere wetten met betrekking tot de veiligheid. Volgens THA kan het gevaarlijk zijn om in te checken in een van deze hotels.

Deze hotels zijn vooral zeer actief op bookingssites. Het is heel moeilijk om er achter te komen of een hotel wel of niet is geregistreerd. Ze zullen vooral een stuk goedkoper, want ze dragen geen belastingen af. Maar verder is het tasten in het duister. De kans is vrij groot dat je op een illegaal hotel stuit.

Want volgens cijfers van het Department of Provincial Administration heeft Bangkok 329 hotels die zich wel geregistreerd hebben. Dat is dus minder dan het aantal hotels dat als illegaal te boek staat.

Volgens diezelfde cijfers heeft Thailand ruim 6000 geregistreerde hotels: Bangkok dus 329 hotels, Chonburi 334 hotels en Surat Thani 492 hotels. Gek genoeg zijn dan voor publiekstrekkers Phuket, Krabi and Mae Hong Son geen gegevens bekend.

De Thai Hotels Association maakt zich zorgen omdat er verwacht wordt dat dit jaar in totaal 20 miljoen toeristen Thailand zullen aandoen. Dat is bijna 20 procent toeristen dan in 2010.

Alleen in een geregistreerd hotel is veiligheid echt verzekerd waarschuwt de THA. Maar zoals je al uit dit bericht kon concluderen hebben de Thaise instanties hun de cijfers niet echt op orde. En kun je er nauwelijks achter komen of een hotel wel of niet geregistreerd is.

Tenminste niet via internet, waar je ze boekt.

Bron: Thailandblog.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: