Be a local! Homestay op Ko Por

  
Degenen die zich tijdens het reizen compleet willen laten onderdompelen in een van de traditionele Thaise culturen, moeten naar Ko Por. Op dit eiland, in het zuiden van Thailand, woont een moslimgemeenschap die voornamelijk leeft van de visserij.

Voor toeristen en geïnteresseerden is het mogelijk hier één of meerdere nachten te verblijven. De homestay is opgericht door de bewoners van het eiland bij wie u tevens verblijft. De afwezigheid van hotels op het eiland waarborgt de gemeenschap en de cultuur.
De eilandbewoners zijn grotendeels zelfvoorzienend. Zij leven van visserij en hebben vaak een stukje land waar ze gewassen op verbouwen.

Op Ko Por wordt rubber gewonnen uit bomen, u kunt mee om te kijken hoe dit proces verloopt gaat. Door enkele dagen op Ko Por te verblijven, komt u in contact met de bijzondere levenswijze van de moslimgemeenschap. De hechte band tussen de mensen is indrukwekkend om te zien.

Activiteiten als mosselen zoeken, samen het eiland verkennen en koken zorgen ervoor dat ze samen leven als een grote familie.
Omdat het eiland klein is, rijden er geen auto’s. In 2,5 uur tijd loopt u van ene naar de andere kant van het eiland.

Lees meer

Bron: Thaisverkeersbureau

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: