Bangkok weer goed bereisbaar

De hoofdstad van het populaire vakantieland Thailand is weer goed bereisbaar. De overstromingen waarmee delen van Bangkok en omgeving de laatste weken te kampen hadden, zijn teruggedrongen en alle belangrijke toeristische attracties zijn weer begaanbaar en goed bereikbaar. Het reisadvies naar Bangkok werd deze week door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in positieve zin bijgesteld.

Toeristische attracties
Toeristische highlights van Bangkok, zoals backpacker street Khao San Road, het Koninklijk Paleis, China Town, en de bekende winkelcentra Siam Square, MBK, Siam Paragon en Central World zijn onbeperkt en prima bereikbaar.

De veerdiensten op de Chao Praya rivier zullen naar verwachting de komende week geleidelijk worden hervat.

Vanuit het centrum van Bangkok zijn de autowegen van en naar het internationale vliegveld en naar het zuidoosten (naar de badplaatsen Pattaya, Rayong en Chanthaburi) prima toegankelijk. Ook de overige toeristenplaatsen in Thailand zijn, een uitzondering daargelaten, goed bereikbaar.

Door reisorganisaties aangeboden rondreizen door Thailand, die in de afgelopen tijd veelal aangepast werden uitgevoerd, kennen grotendeels hun normale schema. Waar de terugval in boekingen gedurende de periode van overstromingen gelukkig beperkt was, verwachten zowel reisorganisaties als het Thais Verkeersbureau op korte termijn een groeiende vraag naar Thailand-reizen. Harry Betist, Directeur Thais Verkeersbureau, zegt: “Veel reizigers en reisaanbieders zijn flexibel en creatief omgegaan met de situatie. Zeker nu de ontrading door het ministerie is ingetrokken verwacht ik de komende weken een ‘inhaalslag’ voor boekingen voor de maanden december, januari en februari. Consumenten boeken toenemend laat, hetgeen een geluk bij een ongeluk is, en als het even iets kouder wordt dan groeit bovendien de behoefte aan warmte tegen een betaalbare prijs. In Thailand!”

Uitbreiding vliegaanbod
Dat vakantieland Thailand ongekend populair blijft werd deze week nog eens onderstreept door de aankondiging van ArkeFly om juni volgend jaar twee maal per week vluchten te gaan uitvoeren van Amsterdam naar Bangkok en Phuket. Met het direct bedienen van het grootste Thaise vakantie-eiland is de maatschappij de enige in Nederland.

KLM en China Airlines onderhouden dagelijkse directe vluchten naar Bangkok, terwijl EVA Airdrie maal peer week deze verbinding onderhoudt.

Bron: tourpress.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: