Grote schade in historische Thaise stad door overstromingen

 

De overstromingen die Thailand al enkele maanden teisteren hebben grote schade aangericht in Ayutthaya, de historische hoofdstad van Thailand die sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Door de wateroverlast staat een groot deel van Ayutthaya onder water. Experts vrezen dat meer dan tweehonderd eeuwenoude kloosters, burchten en andere monumenten zwaar beschadigd zijn. Een groot Boeddhabeeld lijkt nu te drijven en op sommige plekken staat het water drie meter hoog.

De oplossing om overstromingen in Ayutthaya in de toekomst te voorkomen is voor sommigen duidelijk: pak de oude plattegrond erbij en maak van Ayutthaya weer de stad die het vroeger was. Vierhonderd jaar geleden waren er veel kanalen rond en in de stad, maar veel daarvan zijn door de jaren heen dichtgegooid om wegen aan te leggen. Grote hoeveelheden water, zoals nu met de overstromingen, kunnen daardoor hun weg niet meer vinden.

In de komende weken wordt er gekeken wat er gedaan kan worden om Ayutthaya er weer bovenop te helpen. Experts van Unesco komen langs en er worden adviseurs uit Venentië en Nederland ingevlogen. Het regionale hoofd van Unesco, Tim Curtis, ziet Amsterdam en Venentië graag als voorbeeld voor de vroegere koningsstad. Want het water zal er altijd zijn. “Daar zullen we mee moeten leren leven”, aldus Curtis.

Bron: Aziatischetijger.nl

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: