Politie beschermt dijken tegen hopeloze inwoners in Bangkok

De Thaise autoriteiten hebben 300 agenten ingezet om een dijk van zandzakken in het noorden van Bangkok te beschermen. Inwoners van het Don Mueang-district sloegen zondag immers een gat van 10 meter in de 16 kilometer lange dijk, in een poging om het water dat hun huizen binnenliep weg te laten stromen.

De barricade bestaat uit 4.000 zandzakken van 2,5 ton en werd eerder deze maand opgetrokken om het water in het noorden uit de hoofdstad Bangkok te houden. Hierdoor bleef de stad grotendeels gespaard van het water, dat zuidwaarts naar de zee stroomt.

De dijk beschermt verder ook het controlecentrum van de stadsmetro, dat vijf kilometer ten zuiden ligt. “Indien de dijk breekt, stijgt het water tot meer dan een meter hoog”, waarschuwt Frank Barthel, ingenieur bij het Duitse Siemens AG dat instaat voor het transportnetwerk met 540.000 passagiers per dag.Door die maatregel staat het water in Don Mueang sinds begin oktober echter meer dan een meter hoog. Het geduld van de inwoners van het district wordt op de proef gesteld, want de voedselvoorraden raken stilaan uitgeput en worden steeds meer gezondheidsklachten gemeld.

Het hoofd van de Thaise nationale politie Priewpan Damapong liet weten geen mensen op te zullen pakken. “Wat zij hebben gedaan, is geen misdaad.” De agenten kregen het bevel de inwoners te overtuigen om geen gaten te slaan in de dijk.

Thailand lijdt al drie maanden onder overstromingen, de ergste in vijftig jaar. Er vielen al 562 dodelijke slachtoffers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: