Green Wood Travel PLAN B

We begrijpen de ‘angstgevoelens’ in Nederland en Belgie betreffende de wateroverlast in Bangkok. De media toont altijd de meest getroffen gebieden.

Bangkok is een stad groter dan de provincie Utrecht. Op dit moment zijn de waterproblemen alleen in de buitenwijken. Centraal-Bankok, waar toeristen komen, is droog en blijft dat volgens de nieuwsberichten ook. Vandaar het reisadvies van het Nederlandse MinBuza en het Belgische Buitenlandse Zaken om alleen niet essentiële reizen naar Bangkok te ontraden. Dit is niet een negatief reisadvies!

Natuurlijk begrijpen we ook dat het ‘fijne Thailand vakantiegevoel’ verminderd is. Als klanten hun reisprogramma willen omzetten of annuleren regelen we dat per omgaande. Suvarnabhumi International Airport is en blijft open. De verbinding met Centraal-Bangkok is per een 15 meter hoge Express Toll way. Alle bestemmingen in Thailand, behalve Ayutthaya, zijn bereikbaar en hebben geen wateroverlast.

Op kantoor van Green Wood Travel hebben we al een werkoverleg gehad wat we gaan doen indien er toch water Centraal-Bangkok binnenkomt.

Plan A is dat we eerst op kantoor blijven. Ons kantoor is gevestigd in het Prince Palace Hotel, een groot hotel met 740 kamers. We overnachten dan in het hotel er reizen niet naar huis.
Plan B is dat we verhuizen naar de provincie Chumphon. Deze provincie is 450 km gelegen van Bangkok. Hier zetten we dan een mobielkantoor op. Chauffeurs en gidsen blijven in Bangkok om transfers en tours uit te voeren.

Green Wood Travel – 20 jaar ervaring
* In noodgevallen 24/7 bereikbaar
* Altijd online bereikbaar
* De beste prijs/kwaliteit
* Service met een Thaise glimlach

Groeten uit een droog Cantraal-Bangkok,

Ernst-Otto Smit

http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/azie/thailand/ra_thailand.jsp?referer=tcm:314-75917-64

http://www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen/t/thailand.html

Advertenties

4 responses to this post.

 1. Posted by marijke dam on oktober 28, 2011 at 1:13 am

  Hallo Charuda en Otto,

  Sorry voor mijn schrijven per mail gister en vandaag aan jullie. Deze site zie ik zonet pas.Alle vragen zijn dus al beantwoord.
  Heel veel sterkte gewenst voor jullie, ik zal me gaan beraden wat ik zal beslissen voor as donderdag 3 november.

  vriendelijke groeten Marijke Dam de Cocq

  Beantwoorden

 2. Posted by Anna on oktober 28, 2011 at 7:32 pm

  Ik heb net gelezen dat op sommige plekken in bangkok al 2,3 meter water staat en heb al foto’s gezien wat me eigenlijk zorgen baat!! http://www.hln.be/hln/nl/9080/Wateroverlast/article/detail/1334314/2011/10/15/Waterpeil-stijgt-tot-2-3-meter-in-centrum-van-Bangkok.dhtml zoals bij deze link! Is het water bij jullie al zo hoog dan?

  Gr Sanne

  Beantwoorden

  • De noodwaterkeringen in de Thaise hoofdstad Bangkok lijken het te houden. Daardoor groeit de hoop dat het centrum grotendeels droog blijft.
   Volgens de regering stijgt het waterpeil niet meer maar is het gevaar voor overstroming van het centrum nog niet voorbij.
   Sommige waterkeringen zouden het door de druk van het water kunnen begeven. Honderden militairen staan klaar om eventuele gaten in de waterkeringen met zandzakken te dichten.

   Beantwoorden

  • De noodwaterkeringen in de Thaise hoofdstad Bangkok lijken het te houden. Daardoor groeit de hoop dat het centrum grotendeels droog blijft.
   Volgens de regering stijgt het waterpeil niet meer maar is het gevaar voor overstroming van het centrum nog niet voorbij.
   Sommige waterkeringen zouden het door de druk van het water kunnen begeven. Honderden militairen staan klaar om eventuele gaten in de waterkeringen met zandzakken te dichten

   Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: