Oost-Bangkok opgeofferd ten gunste van Bangkok centrum

In Bangkok Post staat te lezen dat de Thaise regering heeft besloten om het oostelijk deel van Bangkok te gebruiken als overloopgebied. Hierdoor zou het economische en dichtbevolkte centrum van Bangkok bespaart blijven.

Door deze nieuwe strategie zijn zeven districten getroffen door overstromingen: Sai Mai, Klong Sam Wa, Kannayao, Min Buri, Lat Krabang, Bang Khen en Nong Chok. Het vloedwater zal ook nog stromen door Chachoengsao en Samut Prakan om vervolgens te eindigen in de Golf van Thailand.

The Flood Relief Operations Centre (Froc) waarschuwde de inwoners van vijf provincies in het Centrale gedeelte waaronder Bangkok om zoveel mogelijk spullen verhuizen naar hoger gelegen delen.

Minister van Justitie Pracha Promnok, directeur van het Froc, liet weten dat er tijdig gewaarschuwd zou worden als de situatie in die gebieden zou verergeren, zodat de bewoners tijd hebben om te evacueren.

De massale aanwas van nieuw vloedwater is de oorzaak van mislukte pogingen om water te blokkeren met nooddijken in de provincie Pathum Thani. Het water brak door de dijken heen en de overstroming breide zich uit over het gebied bij Pathum Thani. Hierdoor nadert het wassende water de hoofdstad Bangkok.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: