Tours naar Ayutthaya zijn geannuleerd

Alle tours en riviercruises van Bangkok naar Ayutthaya zijn geannuleerd als gevolg van zware overstromingen die dit UNESCO Wereld Erfgoed blank gezet hebben.

Ayutthaya heeft enorm geleden onder de overstromingen die het gevolg zijn van een combinatie van hevige regenval, overvolle stuwmeren en rivieren waardoor de Chao Phraya rivier, die door de stad en provincie stroomt, buiten haar oevers trad.

Ayutthaya hoopt met succes de World Expo 2020 te winnen. Echter, met de jaarlijkse overstromingen in deze provincie, welke dit jaar als ergste ooit wordt beschouwd, ziet het ernaar uit dat Ayutthaya haar kansen gaat verliezen. De locatie waar de World Expo 2020 zou plaats vinden staat nu onderwater.

De Minister van Binnenlandse Zaken, Maiyarat Pheerayakoses, vertelde dat de overstromingen zouden kunnen verergeren als de Chao Phraya rivier blijft stijgen en zelfs Bangkok in gevaar kan brengen.

De overstromingen worden beschreven als ergste ooit maar inwoners van de provincie hebben een jaar geleden dezelfde schadelijke overstromingen ervaren. Drie maanden na het begin van de regentijd waren al delen van Ayutthaya overstroomd. In november 2010 waren deze gebieden weer droog om in augustus 2011 weer onder te lopen.

Idem als vorig jaar verwacht Maiyarat Pheerayakoses dat Ayutthaya pas aan het eind van deze maand of zelfs later weer droog zal zijn.

Bron: TTR Weekly

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: