Verlangen naar familie het grootst


 AMSTERDAM   Wanneer we op vakantie zijn, blijken we onze familie het meest te missen. Herkenbaar of juist helemaal niet?

Uit onderzoek van Vakantiepanel.nl blijkt dat maar liefst 34 procent van de 900 respondenten vooral naar hun familie verlangt áls heimwee tijdens een vakantie toeslaat.

“Maak lol! Dan gaat de tijd sneller en zie je je dierbaren ook weer snel.” Het is één van de tips die vakantiegangers geven over de hang naar familie tijdens de vakantiedagen.

Bij thuiskomst…
Maar het zijn niet alleen de mensen die we missen; een kwart van de respondenten geeft aan ook blij te zijn de hond, kat of ander huisdier weer te zien bij thuiskomst. Andere dingen die we missen als we op vakantie zijn, op volgorde van meest voorkomend:

2. Nederlands nieuws (radio, tv, krant)
3. Huis
4. Vrienden
5. Zelfgemaakt eten
6. ‘Gewoon’ Nederlands kunnen spreken
7. Sport (zelf doen en/of kijken)
8. Woonplaats

Daarnaast missen we vaak ons eigen bed, eigen toilet/badkamer, drop (of ander snoep), goede koffie en lekker brood. Wat we in ieder geval niet lijken te missen tijdens de vakantiedagen zijn ons werk en/of collega’s. Slechts één procent heeft hier bij thuiskomst weer behoefte aan.

Meerderheid gelukkig geen heimwee
Hoewel we blijkbaar diverse dingen van het thuisfront kunnen missen tijdens de vakantiedagen, geeft de meerderheid aan nooit heimwee te hebben.

59 Procent van de vakantiegangers geniet met volle teugen van een welverdiende vakantie en zegt in deze periode niets van thuis te missen. 38 Procent verlangt tijdens de vakantie soms naar huis en slechts 3 procent geeft aan vaak naar huis te verlangen.

Bron: Telegraaf.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: