Slimme dummy politieagent moet het verkeer in Bangkok overzien

De politie in Bangkok zullen dummies, welke moeten dienen als politieagent, met als bijnaam ‘Jah Choey’ of Sergeant Idly Silent, op 13 locaties in Bangkok plaatsen. Dit gebeurt met de reden dat de politie de verkeersovertredens goed in de gaten kan houden.

Plaatsvervangend chef bij de stadspolitie Phanu Kerdlarppol zei dat de dummy beelden zou opnemen van verkeersovertreders om zo de ‘echte’ verkeerspolitie te helpen bij hun baan.

“De ‘Jah Choey’ worden uitgerust met beveiligings- en snelheidscamera’s om automobilisten die de wet overtreden te detecteren”, zei Phanu Kerdlarppol, terwijl hij de National Science and Technology Development Agency (NSTDA) bedankte voor de financiering van de productie van de ‘Jah Choey’ dummies.

Er wordt gehoopt dat de dummy politieagenten zullen helpen de verkeersovertredingen te verminderen, en dat het de chauffeurs in Bangkok voorzichtiger maakt, nu de dummies op 13 locaties worden geplaatst waar regelmatig ongelukken plaatsvinden, zoals kruispunten, bruggen of wegen met solide witte strepen op de weg, waar automobilisten vaak de verkeersregels overbreken.

De camera’s die in de dummy zijn geplaatst zendt de beelden naar de smartphones of een computer tablet van de verkeerspolitie in een straal van ongeveer 2 tot 5 kilometer, maar ook naar het hoofdbureau van de verkeerspolitie.

De dummies zullen meer mobiel zijn dan normale CCTV camera’s omdat ze kunnen worden verplaatst naar andere locaties.

De gegevens die de dummies uitzenden zullen worden gecontroleerd door de verkeerspolitie voordat ze boetes gaan uitschrijven, zei hij, eraan toevoegend dat als het project effectief blijkt te zijn er meer dummies zouden worden geplaatst op andere locaties.

Bron: The Nation

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: