Air Berlin wint de ÖkoGlobe Award voor haar eco-efficiënt vliegprogramma

Air Berlin heeft de ÖkoGlobe award – een internationale milieu-onderscheiding – gekregen voor haar ‘ eco-efficiënt vliegprogramma’. (onder de categorie ‘Voertuigen Innovatie’ in openbaar vervoer)

Air Berlin is de eerste luchtvaartmaatschappij die deze prijs ontvangt voor haar inspanningen om het mileu te verbeteren, evenals baanbrekende innovaties en het bevorderen van duurzame mobiliteit. Het ‘eco efficiënt vliegprogramma’ omvat een reeks van maatregelen met betrekking tot technologie en vluchtuitvoering, evenals activiteiten en controles om brandstof te besparen en milieubelastende uitstoot te vermijden.

Deze reeks van maatregelen is het resultaat van interdepartementale coördinatie van Air Berlin, dat werd ingevoerd in 2008 en nu een permanente functie binnen het bedrijf is.

Een voorbeeld van de uitstoot controle is het verlagen van het gewicht aan boord van de Air Berlin toestellen. Lichtere stoelen, papierloze cockpit, trolleys van een lichter aluminium en nieuwe tapijten hebben 5.000 ton vliegtuigbrandstof gespaard.

Air Berlin zal continueren met de trainingen voor de bemanning van Air Berlin met vlieg-procedures die ontwikkeld zijn om zowel vervuiling als lawaai te verminderen.

De modernisering van het toestellen is de meest belangrijke bijdrage aan de verbetering van de milieuprestaties van Air Berlin.

In 2010 zijn de laatste oudere Boeing toestellen 737-300, 757 en 767 teruggetrokken uit de vloot. De luchtvaartmaatschappij is erin geslaagd om de vermindering van de uitstoot te van 45.700 ton koolstofdioxide tot 34.300 ton, wat overeenkomt met de verontreiniging van een Airbus A330, van meer dan 300 vluchten van Düsseldorf naar New York.

Bron: TTR Weekly

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: