Abraham in Thailand zien…en dus wat eilandhoppen

Een goede vriend in Nederland zag zijn 50ste verjaardag met rasse schreden naderen. Het leek hem wel leuk om deze heuglijke dag met zes vrienden in Thailand te vieren.

De trip mocht niet langer duren dan een week. Ikzelf behoorde ook tot de ‘gelukkigen’, met de aantekening dat ik hier al verblijf. De vraag was alleen wat het land hen te bieden had. Pattaya stond lang op het verlanglijstje vanwege allerlei sportieve activiteiten. Je voelt je immers nog jong en dat wil je ook laten zien…De zes Nederlandse reizigers, waarvan er vijf nog nooit in Thailand waren geweest, zijn echter allemaal gelukkig getrouwd en een verblijf op de plek waar ‘de zonde is uitgevonden’ zou in ieder geval op het thuisfront een verkeerde indruk kunnen maken.

Besloten werd de groep na aankomst in Bangkok met EVA Air direct naar Hua Hin te transporteren, voor een verblijf in het Sofitel. Een schot in de roos, want dit hotel is zonder twijfel een van de beste onderkomens in Thailand. De kamers zijn uitstekend ingericht, de service perfect, de tuin uitbundig tropisch, de zwembaden aantrekkelijk en het strand voor de deur. Om nog maar te zwijgen van het uitgebreide ontbijt. Het kost een duit, maar dan heb je ook wat.

De volgende dag stond het schieten met scherp op het programma. Ook dat kan in Hua Hin, op een schietbaan aan Petkasem Road, halverwege de rit naar Cha Am. Gasten kunnen op deze open baan kiezen uit het schieten met pistool, revolver of submachine gun. verdeeld over verschillende kalibers. Je krijgt dan een wapen en tien patronen en kunt op een papieren afbeelding van een man schieten. Beginners uiteraard onder supervisie van een instructeur. De baan wordt ook gebruikt door militairen en politiemensen.

Pollen in het oog
Vervolgens ging het naar het Cha Am ATV Park, een geheel nieuw activiteitencentrum. Je kunt daar paintballen, paardrijden, boogschieten en, uiteraard, op een quad rijden. Een spectaculaire bezigheid, zeker toen de bijna-jarige over de kop sloeg, maar dankzij zijn valhelm alleen wat schrammen opliep. Erger was dat een van de deelnemers bij een stop iets in zijn oog kreeg. We brachten hem naar de eerstehulppost van het Bangkok Hospital in Hua Hin. Omdat de pijn bleef, was een bezoek aan een oogspecialist niet te vermijden. Deze ontdekte een soort pollen onder het ooglid. Het gevolg: een oog in het verband en de nodige pillen voor de reis. Geen alcohol en niet zwemmen.

Verlaat door het doktersbezoek misten we in Chumpon (250 kilometer zuidelijk) bijna de Lomphraya veerboot naar Koh Tao. De kapitein wachtte de 15 minuten die we te laat waren. Grote klasse. Het hotel op het eiland, Charmchuree Villa’s bleek in de berg te zijn gebouwd. Een bijna Eftelingachtige uitstraling, maar absoluut onbegaanbaar voor rolstoelgebruikers en andere gehandicapten. Zelfs in de luxe kamer is het klimmen naar bed en badkamer. Het uitzicht vanaf het restaurantplatform over de zee is onbetaalbaar en het strand met duik- en snorkelmogelijkheid absoluut een aanrader.In het dorpje is ‘s avonds niets te doen. Daarvoor moet de liefhebber aan de andere kant van het eilandje zijn. In de zee is het oppassen geblazen, want een groepslid haalde zijn voet open aan scherp koraal. Gelukkig zijn er daar geen haaien…

Chaweng
De trip naar Koh Samui met dezelfde rederij verliep naar wens en het Centara Grand hotel in Chaweng is een van de fraaiste hotels op het eiland. Het is ruim gestoffeerd met zwembaden en strand en ondanks het grote aantal kamers, biedt het hotel toch een ‘huiselijke’ sfeer. Het nachtleven van Chaweng ligt op loopafstand en aan een bezoek aan de discotheek Green Mango valt bijna niet te ontkomen. De verjaardag van de gastheer is deze dag overigens in goede orde verlopen…

Het eind van de trip (georganiseerd door Greenwood Travel) naderde. We vlogen met een ATR van Bangkok Airways naar Bangkok, gevolgd door de transfer richting President Solitaire in Sukhumvit Soi 11. Wederom zaten we in het hart van de actie en daar is door menig groepslid danig gebruik van gemaakt, inclusief een bezoek aan de nieuwe disco Insomnia. Probleem is alleen dat binnen fors wordt gerookt en de airconditioning bijna ijspegels aan neus en oren veroorzaakt.

Uitgeput en voorzien van tal van cadeaus voor het thuisfront hebben vijf groepsleden na een week de terugreis aanvaard, met de belofte om snel terug te komen. De gastheer maakt gebruik van de mogelijkheid om nog een week langer te blijven. Ikzelf blijf hier gewoon hangen. Er is geen betere plek om je oude dag op een jonge manier door te brengen

Door: Hans Bos

Bron: Thailandblog

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: