Thailand in trek bij medische toeristen

Thailand profileert zich met steeds meer succes als bestemming voor toeristen die een medische ingreep willen combineren met een vakantie.

De Thaise positie is het gevolg van een jarenlange campagne van de Thaise overheid die van het land de `medische hub` van Zuidoost-Azie wil maken.

De concurrentie is echter groot en ook landen als Singapore, India, Maleisië, de Filippijnen en Zuid-Korea proberen buitenlandse patiënten te lokken. Er wordt dan ook flink door deze landen geïnvesteerd in de medische sector opdat deze voldoet aan de internationale standaarden. Thailand hoeft echter weinig te vrezen van al die concurrentie, aldus Ramanpal Thakral van het Bangkok Hospital.

Volgens Thakral steekt Thailand namelijk gunstig af tegen Singapore (waar zowel verblijf als ingreep duurder zijn) en India (dat weliswaar godkoper is, maar waar de infrastructuur en de omgeving buiten het ziekenhuis te wensen overlaten). Hoewel exacte cijfers ontbreken, frequenteren veel Nederlanders de Thaise ziekenhuizen – het Bangkok Hospital behandelde vorig jaar zo`n 1.300 Nederlanders.

De meeste Nederlanders komen voor cosmetische ingrepen en tandheelkunde. Andere populaire behandelingen zijn knie- en heupoperaties, oogcorrecties, hartchirurgie en oncologie.

Bron: Medisch Contact

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: