Vliegende lotussen en buffelraces in oktober

Oktober is een geweldige tijd om naar Thailand op vakantie te komen. Er zijn tal van kleurrijke festivals door het hele land mee te maken. Het is tevens ook het einde van het regenseizoen. Rivieren zijn op hun hoogste niveaus, zodat er, zoals nu, veel overstromingen zijn. Het regent nog steeds maar niet de hele tijd. Zeker niet genoeg om je vakantie te bederven. De meeste festivals gedurende deze maand worden vastgesteld door de stand van de maan, zodat de data verschillen per jaar. De twee onderstaande festivals vinden plaats een dag voor het einde van het drie maanden lange Boeddhistische Lent. Beide evenementen zijn erg fotogeniek.

Een van Thailand’s favoriete festivals is de Rub Bua festival in Bang Phli, Samut Prakan. Het festival vertaalt als “Lotus ontvangen festival”. Echter, het heeft een andere naam in het Thais waarvan de beschrijving nauwkeuriger is. Dit is “Yon Bua festival” die zich vertaalt als de “Lotus werpen festival”. Dit is eigenlijk wat er gebeurt als er duizenden lokale mensen langs de oevers van het Samrong kanaal lotusbloemen gooien op een boot met een replica van het beroemde Boeddhabeeld Luang Poh To. Je moet er vroeg bij zijn als je een goed plekje wilt vinden aan de oevers van het Samrong kanaal.

Zodra Rub Bua festival is afgelopen, gaan we meteen door naar Chonburi. Waarschijnlijk een van de meest verbazingwekkende festivals in Thailand is toch wel de Buffelraces. Vijf buffels met slanke Thaise mannen op hun rug. Beide zijden van het concours is vol met lokalen en toeristen die moedigen de buffels en de berijders aan. Je denkt misschien dat het nog spannender is om bij de finish te gaan staan om de aanstormende buffels te aanschouwen. Maar echt, de meeste actie is aan de andere kant, bij het startpunt. Dit is niet zoiets als een paardenrace. Deze buffels zijn niet erg coöperatief. Er zijn vele valse starts die elke race vertragen. Soms racen de buffels ruiterloos naar de finish om alleen maar weer teruggebracht te worden om het opnieuw te proberen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: