Fijn met de trein in Thailand

Met de trein door Thailand reizen, kan ik iedereen aanbevelen. Het is mijn favoriete vervoermiddel, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Het enige nadeel is dat het nogal langzaam gaat. Van Bangkok naar Hua Hin duurt al snel vier uur.

Wanneer ik naar Isaan (Si Sa Ket) reis, kies ik bij voorkeur de nachttrein met een slaapcoupé. Je komt dan uitgerust aan op de plaats van bestemming.

Het spoornet van Thailand
De Thaise spoorwegen doen misschien wat ouderwets aan met de logge dieseltreinen en de oude spoorbanen. Toch is het efficiënt, veilig, goedkoop en praktisch.

Het Thaise spoornet is overzichtelijk, er zijn vier hoofdroutes:

Nothern line Bangkok – Bang Sue – Ayuttha – Lop Buri – Phitsanulok – Nakhon Lampang – Chiang Mai.

Southern line Bangkok – Nakhon Pathom – Hua Hin – Chumphon – Hat Yai – Padang Besar.

Eastern line Bangkok – Asoke – Hua Takhe – Chachoengsao – Aranyaprathet.

Northeastern line Bangkok – Ayutthaya – Pak Chong – Surin – Ubon Ratchathani – Khon Kaen – Nong Khai.

Centraal station Hualamphong
Het Centraal Station van Bangkok, Hualamphong, is veel kleiner dan je van deze miljoenenstad zou verwachten. Je vindt het station nabij het Chinatown district. De snelste manier om er te komen is per metro. Onder het station is een metro halte.

Een ander alternatief is de taxi. Het is niet aan te raden om met een taxi vanaf de airport naar Hualamphong station te rijden. Je komt dan waarschijnlijk vast te zitten in één van de vele verkeersopstoppingen in Bangkok. De kans dat je de trein mist of er een paar uur over doet is daarom groot.

Ben je van plan om na aankomst op de luchthaven verder te reizen per trein, dan kan dat prima. Kies dan voor de Airport Rail Link (de snelle spoorverbinding naar het centrum van Bangkok) en stap over op de metro naar Hualamphong station.

Treinkaartje kopen
Het is voor toeristen vrij eenvoudig om een treinkaartje te kopen in Bangkok. Het personeel op Hualamphong station spreekt Engels en helpt je graag. De dienstregeling is tevens in het Engels.

Maak alleen gebruik van officieel treinpersoneel. Er zijn soms oplichters actief die zeggen dat de trein vol is en bieden je een alternatieve rit in een minibusje aan. Een andere truc is je bagage in ontvangst te nemen, met als gevolg dat je deze kwijt bent. Deze personen zijn vaak netjes gekleed en hebben zelf een ID card om hun nek hangen om er zo officieel mogelijk uit te zien.

Koop gewoon een treinkaartje bij één van de vele loketten dan heb je nergens last van.

Treinkaartje voor de nachttrein
Een reguliere treinticket kun je meestal dezelfde dag kopen. Ben je echter van plan met de nachttrein te reizen? Dan is het raadzaam om je tickets een paar dagen van te voren te kopen. Zeker in het toeristische hoogseizoen. Wanneer je van plan bent om te reizen tijdens een Thaise feestdag dan moet je minstens een week van tevoren je kaartje kopen of reserveren.

Combinatietickets
Het is mogelijk om combinatietickets te kopen zoals trein-boot en trein-bus naar bepaalde bestemmingen waaronder Krabi, Ko Samui, Ko Pha Ngan, Ko Phi Phi en Ko Tao. In de meeste gevallen is dit niet goedkoper dan losse tickets

Bron: Thailandblog.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: