Koh Pha-Ngan, wereldberoemd maar toch ongerept

{Koh Pha-Ngan (Thai: เกาะพะงัน) is een eiland in de Golf van Thailand in Zuidoost-Thailand.

Dit populaire eiland van bijna 200 km² oppervlakte ligt op 20 kilometer ten noorden van Koh Samui en ongeveer 100 kilometer van Surat Thani. Koh Pha-Ngan staat bekend om haar mooie stranden rondom het eiland. Op een heuveltop vindt je het internationale meditatiecentrum Wat Tham Khao. Ook bijzonder is de Than Sadet waterval en het nationale park Namtok Phaeng.

Backpackers eiland
Koh Pha-Ngan is vooral bekend van de Full Moon Party’s, maar heeft veel meer te bieden dan uitluitend de hele nacht dansen en feesten. In Koh Phangan vindt je nog de authentieke sfeer van een backpackers eiland. Eigenlijk is het huidige Koh Phangan vergelijkbaar met wat Koh Samui tien jaar geleden was. Kortom rust, eenvoud en charme. Het massatoerisme is aan Koh Phangan voorbij gegaan. Het feit dat het eiland alleen over water bereikbaar is heeft daar zeker aan bijgedragen.

De stranden van Koh Phangan
Het meest toeristische strand is dat van Had Rin waar ook de Full Moon Party plaatsvindt. Buiten dit beroemde feest om is het er niet erg druk en zeker een bezoekje waard. Je treft er ook een verscheidenheid van bars, clubs, restaurants en winkeltjes aan. De lokale bevolking bestaande uit expats en Thai, zorgen voor een gemoedelijke sfeer die nogal afwijkt van het toeristische en hectische in Chaweng Beach. Mede dankzij de relaxte houding van de locals heb je het gevoel dat het iedere nacht feest is in Had Rin.

De belangrijkste reden om het eiland te bezoeken zijn de wonderschone ongerepte stranden. Slechts een handjevol bungalows zullen dit beeld verstoren. Een voorbeeld daarvan is Tong Nai Pan Beach, door de aanwezigheid van het meest luxueuze resort van het eiland: Panviman.

Full Moon Party
Haad Rin Nok Beach op Koh Phangan wordt door vele gezien als de beste plaats ter wereld om de volle maan te bewonderen. Dit strand is ook de locatie voor de wereldberoemde ‘Full Moon Party‘. Tot op de dag van vandaag komen jonge mensen uit alle uithoeken en windstreken naar Koh Phangan om dit ultieme feest mee te maken. In het laagseizoen komen er gemiddeld 8.000 jongeren op dit feest af, maar in het hoogseizoen kan dit aantal uitgroeien tot ruim 20.000.

Mocht je interesse hebben en ook dit feest willen meemaken, in 2010 zijn de Full Moon Party’s op: 30 januari, 1 en 30 Maart, 28 april, 29 mei, 26 juni, 28 juli, 25 augustus, 23 september, 23 oktober, 21 november en 21 december.

Thong Sala
Thong Sala is de belangrijkste plaats op het eiland en beschikt over een haven. Je kan er winkelen, je bankzaken regelen en je vindt er medische zorg. Door de afwezigheid van een strand is het niet aantrekkelijk om er te overnachten

Reizen naar Koh Phangan
Er zijn plannen om een luchthaven te openen op Koh Phangan, wat niet te hopen valt, want dan is het gedaan met de rust. Tot die tijd ben je aangewezen op de boot. Koh Phangan is alleen bereikbaar over zee, vanaf het vasteland of van Koh Samui. Je kan met de veerboot van Surat Thani of Don Sak op het vasteland naar Thong Sala. De veerboot vertrekt vijf tot zes keer per dag en de overtocht duurt vier tot vijf uur.

Vanaf Koh Samui zijn er verschillende opties: de meest betrouwbare is de veerboot naar Had Rin vanaf de Big Buddha pier. Deze pier ligt op slechts vijf minuten van de luchthaven. De veerboten vertrekken iedere dag om 10.30 uur, 13.00 uur en 14.00 uur. Er is ook een veerboot van Nathon naar Thong Sala die drie keer per dag vaart, maar deze heeft geen vaste vertrek tijden. Informeer ter plaatse.

Tijdens de Full Moon Party is het erg druk op de veerboten. De wachttijden kunnen dan enorm oplopen. Probeer deze dag te vermijden als je naar Koh Phangan wilt reizen.
Koh Phangan heeft genoeg leuke plekjes om te eten, drinken, dansen of te relaxen. Het eiland ademt de sfeer uit van een backpackers en hippie eiland waar de tijd heeft stilgestaan. Ben je op zoek naar prachtige stranden, rust en eenvoud dan is Koh Phangan voor jou de beste keus!

Bron: Thailandblog.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: