Hotelreserveringen en addertjes onder het gras

Op reis gaan begint al met een stukje voorpret en niet te vergeten een goede voorbereiding. Internet geeft heel veel mogelijkheden om zelf een uitstekend voorbereide reis samen te stellen.

Was je in een nog niet zo lang achter ons liggende periode nog aangewezen op een reisbureau en de onvermijdelijke Lonely Planet, tegenwoordig is het fenomeen internet een geduchte concurrent. Het medium kent geen sluitingstijd, is gemakkelijk toegankelijk en geheel gratis. Je kunt het zo gek niet opnoemen of nuttige informatie is wel onder de een of andere noemer op het web te vinden.

Hotels
Als je het reisdoel hebt vastgesteld en alle relevante gegevens hebt verzameld blijft de vraag waar te overnachten en welk bedrag wil je daaraan besteden. Iets dat voor iedereen een zeer persoonlijke zaak is. Tot voor kort waren mijn favoriete sites voor een hotelboeking in alfabetische volgorde Agoda, AsiaRooms, Booking.com en Directrooms. Afhankelijk van de prijs boekte ik veelal bij een van deze vier het hotel van mijn keuze.

Addertjes onder het gras
Toch moet je steeds goed opletten wat je voor je goeie geld terugontvangt. Is het ontbijt in de prijs inbegrepen en boek je voor een ėėnpersoons- of tweepersoons kamer. Bij sommige aanbieders komen bij de geadverteerde prijs ook nog verborgen kosten zoals hotelbelasting en servicekosten. Agoda noem ik in dit geval met name omdat zij zich schuldig maken aan deze vorm van adverteren en deze kosten bij hen boven op de geadverteerde prijs komen. Blijkbaar ter compensatie kun je premiepunten verzamelen die echter binnen een jaar vervallen en slechts inwisselbaar zijn indien je binnen die periode een minimum aan punten hebt verzameld. Zoals bij het vliegverkeer inmiddels verplicht zou ook in deze branche deze wijze van adverteren verboden moeten worden. De premiepunten van Agoda zijn wat je noemt een sigaar uit eigen doos.

Openroomz
Een nieuw fenomeen onder de zon is Openroomz, een organisatie waarbij je met een klik een dertigtal hotelaanbieders kunt vergelijken. Interessant daarbij is dat je bijvoorbeeld in Thailand over het gehele lande verspreide hotels kunt boeken. We gaan samen even de site opzoeken. Om te beginnen gaan we naar http://www.openroomz.com en klikken vervolgens onder Top Destinations de plaats Bangkok aan. Zoek je een onderkomen in deze plaats dan heb je de keuze uit maar liefst 671 hotels.

Wil je naar een andere plaats klik dan links boven onder het OpenRoomz logo het klein in blauw afgebeelde woord Thailand aan. Er verschijnen dan 58 van de in totaal 158 vermelde plaatsen in Thailand. Wil je alle plaatsen zien ga dan naar Browse all city’s. Een bijzondere site waar je in een oogopslag de vele mogelijkheden en prijsvergelijking tussen de onderlinge sites kunt vaststellen.

Blijf echter alert want het is niet allemaal rozengeur en maneschijn en een beetje speurwerk kan in veel gevallen besparing opleveren.

Bron: Thailandblog.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: