Weg uit de hectiek en relaxen

Om aan de hectiek van Pattaya (of Bangkok) te ontsnappen is het aan te raden om een paar daagjes te relaxen op Koh Samet.

Je kan vanuit Nederland een reservering maken, maar het is ook mogelijk om dit in Thailand te regelen. Vanuit Pattaya is het ongeveer 80 km naar Banpae. Het eiland lgt ongeveer 6 km uit de kust van Banpae. Het (voormalige piraten-)eiland is onderdeel van het National Park Khao Laem Ya – Mu Ko Samet. Er dient entreegeld (ongeveer 400 Baht (zo’n 9 Euro)) betaald te worden, welke vaak in de ferryprijs zit inbegrepen.

De bezienswaardigheden op het eiland zijn:
• Het eiland heeft prachtige zonsondergangen, voornamelijk aan de zuidwestkant
• De vuurshows op het Ao Phai-strand. Deze shows worden gewoonlijk rond tien uur ’s avonds gehouden en de grootste shows zijn in het weekend.
• Boottochten die u meenemen langs de mooiste plekken van eiland
• Duiken, snorkelen (koraalriffen), vissen, windsurfen, zwemmen, zeilen, wandelen en zonnebaden.

Koh Samet heeft een tropisch savanneklimaat. Koh Samet heeft grofweg twee seizoenen. Het regenseizoen met hevige regenbuien en warme tot hete dagen. Tropische stormen en orkanen kunnen in deze periode voorkomen. En een drogere periode met weinig regenval en aangenamere temperaturen. Dit is over het algemeen de beste periode om Koh Samet te bezoeken. Er moet wel gezegd worden dat de regenval in de regentijd behoorlijk heftig kan zijn, maar nooit heel lang en word daarna altijd afgewisseld door zonneschijn.

Op het eiland zijn vele restaurants en bars te vinden, gelegen aan of op het strand. De meeste serveren lokale visgerechten en ook barbecue is hier in overvloed aanwezig. Het nachtleven op Ko Samet is eerder rustig in vergelijking met bijvoorbeeld Pattaya en Ko Samui .

Bron: Columbusmagazine.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: