Grootste vliegtuigirritaties 2011

Op vakantie gaan is leuk, maar de reis naar je bestemming is vaak erg vermoeiend en zit vol irritaties. Vooral in het vliegtuig geven reizigers aan zich erg te kunnen ergeren aan hun medepassagiers. De top 5 aan irritaties
1. Stinkende medepassagiers
Uit Amerikaans onderzoek blijkt de grootste ergernis een medereiziger met een indringende penetrante lichaamsgeur te zijn, vooral als hij pal naast je komt zitten. Onder de 3000 Amerikaanse luchtreizigers, die marketing bureau DDB Worldwide Communications Group Inc heeft ondervraagd, blijkt maar liefst 63% zich aan de sterke lichaamslucht van anderen te ergeren. Helaas zijn vliegtuigen nog steeds niet uitgerust met douches.

2. Krijsende kinderen
Ook jengelende kinderen of babies die maar niet ophouden met krijsen, scoren hoog: zij zijn voor 23% van de respondanten een grote vorm van irritatie. Helaas is het vaak moeilijk om daar wat aan te doen, zo zullen ook de gezichten van de ouders getuigen die beschamend hun best doen om het kind te sussen. Deze ergernis zul je waarschijnlijk al lijdend moeten zien uit te zitten.

3. Kwebbeltante
Zit je, dagdromend over je komende vakantie, uit het vliegtuigraampje naar de wolken te staren, begint het omaatje naast je ineens tegen je te kwebbelen over de reizen die ze met haar inmiddels overleden man heeft gemaakt. Na een half uur beleefd knikken ben je het zat om te luisteren naar haar saaie museumuitstapjes. Net als 8%van de onderzochte mensen, die een vervelend persoon die maar ongeremd doorgaat met kletsen hoog op hun ergernislijstje hebben staan.

4. Overgewicht ook vervelend bij anderen
Het is niet fijn om naast iemand te zitten die zo’n groot formaat heeft, dat je er niet makkelijk langs kan als je naar het toilet moet of die met zijn omvang iets te veel in jouw persoonlijke comfortzone komt. Daarom wil 6% niet graag naast een persoon met ernstige obesitas zitten.

5. Fight for your right
Opmerkelijk is dat het achteruit zetten van de stoelleuning niet in de onderzoeksresultaten van de Amerikaanse enquete naar voren komt, terwijl nota bene vorige maand een gevecht in een vliegtuig uitbrak, omdat een passagier zich zo erg stoorde aan een medereiziger die ongevraagd de vliegtuigstoel naar achter had gezet. Het gevecht liep zo erg uit de hand dat het vliegtuig, een United Airlines vlucht van Washington naar Ghana, genoodzaakt was om terug te keren. Uit een recent onderzoek van Vakantiepanel.nl onder bijna 1300 vakantiegangers staat deze ergernis wel degelijk bovenaan.

Bron: Columbus reismagazine

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: