40% Nederlanders boekt vliegtickets binnen maand voor vertrek

Last-minute op vakantie gaan is nog nooit zo populair geweest. 40% van de Nederlanders boekt namelijk binnen een maand voor vertrek hun vliegticket.

Dat blijkt uit de boekingsresultaten van reisorganisatie World Ticket Center. In dezelfde periode vorig jaar boekte nog 32% binnen een maand voor vertrek hun vliegtickets en 34% in 2009.

De boekingsresultaten van 2011 tonen aan dat van de geboekte last-minutes 14% binnen 6 dagen voor vertrek hun vliegtickets aanschaft, 30% één week voor vertrek, 22% twee weken, 18 % drie weken en 16% boekt 4 weken voor vertrek hun vliegtickets.

Het is een opvallend gegeven dat deze trend zich nu ook inzet voor losse vliegtickets, daar de vliegticketprijzen kort op de vertrekdatum juist vaak duurder worden gemaakt door de luchtvaartmaatschappijen en vroeg boeken juist goedkoper is, in tegenstelling tot de pakketreizen (last-minute zonvakanties).

Bangkok
De meest populaire last-minutes zijn na Londen opmerkelijk twee verre bestemmingen: New York (twee weken voor vertrek) en Bangkok (drie weken voor vertrek). New York en Bangkok zijn niet eerder massaal zo kort voor vertrek geboekt. Voorgaande jaren voerden Europese bestemmingen de toplijst aan van meest populaire last-minutes bestemmingen.

Social media
Met name sinds eind mei is er een enorme omzetstijging van boekingen met vertrekperiodes binnen een maand. Het ontvangen vakantiegeld heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen, maar ook de reisinstelling van de consument is veranderd. Nederlanders beperken zich niet meer tot Europese bestemmingen en een korte vluchtduur als ze er even spontaan tussenuit willen. Hun keuze wordt steeds vaker bepaald door tijdelijke kortingsacties en tips van vrienden op social mediasites zoals Facebook en Twitter.

Bron: Thailandblog.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: