Nieuwe prijsvechter: goedkoop vliegen van Europa naar Azië

Luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines heeft aangekondigd een low-cost airline te willen oprichten. Zo staat vandaag in de Telegraaf te lezen.

Deze nieuwe maatschappij zal zich niet alleen richten op korte afstandsvluchten, zoals gebruikelijk bij prijsvechters. De airline zal ook voor lange afstandsvluchten, goedkope vliegtickets gaan aanbieden. Singapore Airlines heeft dit afgelopen woensdag bekend gemaakt.

De nieuwe op te richten airline zou binnen een jaar operationeel moeten zijn. Op welke routes de maatschappij gaat vliegen of onder welke naam is nog niet bekend. De dochter zal zelfstandig opereren.

Singapore Airlines denkt het huidige succes van lagekostenmaatschappijen ook door te kunnen voeren op de lange afstand. Net als eerder binnen Europa ziet het bedrijf dat de opkomst van goedkope maatschappijen in Azië extra vraag naar vliegen creëert.

De Aziatische groeimarkt is interessant voor luchtvaartmaatschappijen. AirAsia en Thai Tiger Airways (dochter van Thai Airways International) hebben al langer plannen voor het aanbieden van goedkope vliegtickets en budgetvluchten tussen Europese hoofdsteden en Bangkok. De Europese low-cost maatschappijen zijn vooralsnog niet van plan om Azië te gaan aanvliegen.

Bron: Thailandblog.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: