Bijna driekwart van Nederlanders kiest voor buitenlandse vakantie

Zo’n 72% van de Nederlanders wil komende zomer op vakantie gaan. 13% twijfelt nog en 15% geeft aan (waarschijnlijk) niet te gaan. Het aantal Nederlanders met zomervakantieplannen ligt daarmee iets hoger dan vorig jaar, toen 71% aangaf op vakantie te willen gaan. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek dat NBTC-NIPO research begin april heeft uitgevoerd naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking.

Meeste plannen voor een buitenlandse vakantie
De meeste zomervakantieplannen betreffen een vakantie in het buitenland. Ruim 8 miljoen Nederlanders zijn van plan om komende zomer naar het buitenland te gaan. Dit zijn er ruim 100.000 meer dan vorig jaar (+2%). Van de buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk (1,6 miljoen), Spanje (850.000) en Duitsland (800.000) het meest populair. Spanje, Groot-Brittannië en België laten de meeste groei zien. Het aantal plannen voor een verre reis is ten opzichte van vorig jaar aanzienlijk gedaald.

Belangstelling voor eigen land daalt licht
Na twee jaar van groei is de belangstelling voor een vakantie in eigen land met zo’n -1% licht gedaald (ongeveer 30.000 minder plannen). Hiermee is Nederland komende zomer de vakantiebestemming voor zo’n 2,8 miljoen Nederlanders. Meest populaire bestemmingen in eigen land zijn Gelderland, Limburg en Drenthe. Zo’n 400.000 Nederlanders hebben nog geen keus gemaakt voor een binnen- of buitenlandse vakantie.

Bron: Tourpress.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: