Reisgarantiefonds waarschuwt voor malafide ’replica’

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) waarschuwt consumenten niet in zee te gaan met de onlangs opgerichte Stichting Waarborgfonds Reisgelden (SWR). Het bewuste waarborgfonds is gelieerd aan de omstreden reisorganisatie Expert Reizen, dat op internet bekendstaat als malafide.

De SGR keert geld uit aan vakantiegangers als hun reisorganisatie onverhoopt failliet gaat.
Volgens de SGR misbruikt Expert Reizen-directeur Patrick Vos (51) de naam SWR, om zijn organisatie „een zweem van betrouwbaarheid” te geven. Vos is zowel voorzitter, secretaris als penningmeester van het fonds. SGR-directeur Erik Jan Reuver zegt dat consumenten op deze manier worden misleid.

Rechtszaak
De ’echte’ SGR keert geld uit aan vakantiegangers indien de reisorganisatie waar zij hun vakantie boekten onverhoopt failliet gaat. Het beschikt hiervoor over een eigen vermogen van ruim 60 miljoen euro. Het gewraakte SWR kopieerde doodleuk de voorwaarden van SGR en gebruikt zelfs een logo dat overeenkomt met dat van het garantiefonds.

Via een rechtszaak eist de SGR vanmiddag dat Vos hiermee binnen één week stopt. Bovendien diende het een klacht in bij de consumentenautoriteit.

De reisorganisaties van Patrick Vos, eveneens actief met de handelsnamen Expert Cruises en CC Cruises, worden op internet in verband gebracht met oplichting. Vos zou zich daarnaast bezighouden met de verkoop van Uggs laarzen via Marktplaats.nl en schuilgaan achter een Fries bouwbedrijf, waarover ook vele klachten van gedupeerden op internet te vinden zijn.

Het zogenaamde waarborgfonds is evenals Expert Reizen gevestigd op een bedrijvencentrum in het Friese Franeker dat vestigingsadressen ’verhuurt’. De beheerder van het adres wil niet zeggen waar hij binnenkomende post voor deze bedrijven naar doorstuurt. Vos was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Telegraaf.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: