Pak Khlong Talat – bloemenmarkt in hartje Bangkok

In Bangkok zijn er veel markten. De gigantische weekendmarkt, een amulettenmarkt, een avondmarkt, een postzegelmarkt, een stoffenmarkt en natuurlijk markten met vis, groente en fruit. Eén van de markten die leuk zijn om te bezoeken is de Pak Khlong Talat.

Bloemenmarkt
Pak Khlong Talat (Thai: ปาก คลอง ตลาด: betekent, de markt aan de monding van het kanaal). Deze markt is gespecialiseerd in bloemen, fruit en groenten. Het is dé bloemenmarkt in Bangkok. Je vindt deze markt aan de Chak Phet Road, dicht bij de Memorial Bridge. De markt is 24 uur geopend. Het is vooral druk voor zonsopgang, wanneer de boten en vrachtwagens aankomen met bloemen uit de nabijgelegen provincies.

Oorspronkelijk een vismarkt
De markt heeft een lange geschiedenis. Tijdens het bewind van Rama I (1782-1809), was Talat een drijvende markt bij Pak Khlong. Tijdens het bewind van Rama V (1868-1910), werd de markt een vismarkt. De vismarkt is uiteindelijk geworden van wat het nu is, een bloemen, fruit en groentemarkt. In de afgelopen 60 jaar is de markt uitgegroeid tot een begrip in Bangkok. De bloemen die op de Talat markt verkocht worden komen uit de provincies Nakhon Pathom, Samut Sakhonen en Samut Songkhram. Maar er zijn zelfs bloemen uit Chiang Mai en Chiang Rai.

Bloemenslingers
De markt is er zowel voor consumenten als de groothandel en heeft een breed scala aan klanten. Lokale bloemisten bezoeken de markt in de vroege ochtenduren om hun winkels te bevoorraden. De Thai verdienen geld door het maken en verkopen van Phuang Malai (bloemenslingers) die bestaan uit jasmijn en goudsbloem.

Hoewel de markt veelvuldig voorkomt in de toeristische stadsgidsen tref je er maar weinig toeristen aan.

Bron: Thailandblog.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: