Koning Bhumibol herstelt goed na operatie

De 83-jarige Koning Bhumibol Adulyadej van Thailand herstelt goed na een operatie om zijn hersenvocht te verwijderen. Dit heeft een woordvoerder van het Koninklijk Huis dinsdag mede gedeeld.

De Koning, die in het ziekenhuis ligt sinds september 2009, had intraveneus antibiotica gekregen na een 30 minuten durende chirurgische ingreep maandagavond laat, aldus in een zeldzame verklaring over zijn gezondheid daarbij toevoegende dat zijn algehele conditie goed is.

Bhumibol heeft zich een paar keer in het openbaar laten zien sinds hij in het ziekenhuis ligt en de meest recente filmpjes laten zien dat het beter met hem gaat. Hij wordt vereerd door de meeste Thai en zijn gezondheid is een gevoelige kwestie vanwege zijn opvolging. Die kan worden gecompliceerd in een tijd van voortdurende binnenlandse politieke spanningen.

De overheid zal naar verwachting binnen enkele dagen het parlement te ontbinden en de verkiezingen uitschrijven. Na anti-overheidsdemonstraties waarbij eenennegentig mensen werden gedood en meer dan 1.800 gewond na een treffen met het leger vorig jaar is Thailand steeds een diep verdeelde natie.

Een publieke discussie over de monarchie wordt beperkt door strikte wetten op majesteitsschennis. Belediging van de Koning en het koningshuis kan een straf opleveren van maximaal 15 jaar.

Het Koninklijk Huis herhaalde in een verklaring op maandag dat de Koning is hersteld van een longinfectie, maar in het ziekenhuis blijft voor revalidatie en om bij te sterken.

Bron: aziatischetijger.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: